• Gratis frakt over 1000,-
  • Superrask levering
  • Gratis bytte
  • 30 dager åpent kjøp
Sove ute

Hjemme med barn

"Pappa..... Pappaaaaaa...... PAAAAPPAAAAAAA"!

Hjemmekontor er en utfordring med små barn og i disse korona-tider blir det ofte mange timer hjemme sammen. Jeg er heldig som jobber her hvor kontoret i mange tilfeller er skogen eller fjellet. Når jeg uansett måtte være hjemme i perioder, ønsket jeg å bruke en del av "kontor-tiden" ute i skogen sammen med barna. Det trengte både jeg og dem.

Jeg har to gutter på 2 og 4 år. Og ja, det er FULL fres fra morgen til kveld. Respekten for barnehager og de ansatte der øker for hver dag som går :)

Så vi pakket sekken og valgte å utforske nærmarka der vi bor. Gutta mine er mye i skogen i barnehagen de går i, og de elsker det. Når pappa i tillegg pakket hengekøye, saft og litt godteri i sekken, så lå det ann til å bli noen fine turer.


Dag 1 - Kort tur med lang pause

Den første dagen gikk vi kanskje ikke mer enn 200 meter inn i skogen før vi hang opp "teltet". Gutta mener nemlig at hengekøya er et telt, fordi hengekøya jeg sverger til har stenger og innebygget myggnett.

Normalt sett når jeg er på hengekøyetur alene, så brukes den for avslapping. Det gjorde den ikke nå! Nå skulle den brukes som huske og "MERE FART!" ble ropt gjenntatt ganger. Det var ut og inn av hengekøya sikkert 50 ganger, men vi koste oss masse før vi spaserte rolig hjem igjen.


Dag 2 - Mer utforsking

Denne dagen var målet mitt at vi skulle gå litt lengere. Så vi fant en sti som går i en runde rundt der vi bor. Etter noen hundre meter var minstemann sliten og det ble noen hundre meter til på pappas skuldre...

Når man er på tur i skogen på denne tiden av året så er det litt vått og tiltrekningskraften til vanndammene på stien ble for stor. Det ble derfor mange stopp underveis med hopping i vann, plukking av pinner, nøtter, kongler osv.

Hadde jeg vært smart hadde jeg tatt med meg et par sett med "skogsbingo".

Tips: Ikke planlegg lange gåturer :) Ta det som det kommer og gå heller samme vei tilbake. Det måtte vi gjøre. La de minste bestemme tempo.


Dag 3 - Imponere med tennstålet

Idag skulle vi ta lunsjen ute og pappa skulle briljere med sine bålferdigheter og vise gutta hvordan man skal fyre bål med tennstål.

Det gikk sånn helt passe og jeg vet ikke om de ble superimponert. Etter noen drag med stålet ble det fyr og gårsdagens reste-pizza ble varmet over et lite, men koselig bål midt i skogen.

Igjen var hengekøya med og de lekte og koste seg.


Konklusjon
Ja, det kan kanskje virke som et lite tiltak å komme seg ut, men det er ærlig talt ikke mye som skal til for å få en fin tur. Det som vi hadde med i sekken var hengekøye/huske, sitte-/liggeunderlag, drikke, mat, kniv og litt godteri.

Når man bruker en del tid ute med barna merker hvertfall vi at leggingen på kvelden går litt lettere. Det er litt mindre energi igjen og litt lesing pluss synging gjør susen.

Så dersom du er hjemme med barn, så er min store anbefaling å ta de med ut i skogen. Det er utrolig deilig å få luftet hodet både for store og små, samt komme seg litt vekk fra konstante nyheter om smitte, karantene og ellers negative nyheter.

Ønsker du tips til flere turer med barn bør du også sjekke ut boka "Fjellbarna".

God tur!

Hilsen

Julian, Theo & Lars - Hekta På tur