Keen Arroyo II - En kjærlighetshistorie om en mann og et par sandaler

Vidar fra Holmestrand elsker å gå - og han elsker å gå langt - både i Norge og i utlandet.

Før Vidar skulle ut på sin første tur på pilgrimsveien til Santiago de Compostela kjøpte han et par Keen Arroyo II sandaler hos oss på Hekta På Tur - noe som skulle vise seg å bli hans beste investering.

Siden Vidar kjøpte Keen Arroyo II sandalene har han totalt gått 1600km (!) med de. Han har ikke gått pilgrimsveien til Santiago de Compostela kun en gang, men 2 ganger. I tillegg til å bruke sandalene hjemme i Norge, så har sandalene altså blitt gått med lenger enn 160 mil - det er langt!

På den første turen gikk han ca 80 mil med disse sandalene, og underveis på turen sendte han hjem de andre turskoene han hadde med - Det var liksom ikke behov for de lenger.

For de som ikke kjenner til pilgrimsveien til Santiago de Compostela, så er det en vandrerute som strekker seg fra Frankrike til vestkysten av Spania. Vidar startet sin tur i St Jean Pied De Port og avsluttet gåturen i Santiago de Compostela. "En utrolig reise som jeg anbefaler alle å gå en gang i livet" sier Vidar.

Så hva er det med disse sandalene som gjør at de er så gode? Vi måtte ta en nærmere prat med Vidar og han møtte velvillig opp på kontoret vårt.

Hvor langt har du egentlig gått med sandlene?

"Jeg har brukt sandalene på 2 utenlandsturer hvor jeg har gått pilgrimsveien til Santiago de Compostela. I tillegg har jeg gått ca 450 km her hjemme med de. Så totalt har jeg brukt de ca 1600km. Ikke så værst det", sier Vidar med et smil

Hva slags underlag har du gått på?

"Jeg har gått på nesten alle typer underlag. Asfalt, stein, grus, brostein. Alle typer underlag egentlig. Også på stier med røtter osv."

Hvorfor er du så fornøyd med sandalene og hva er det som gjør de unike?

"Jeg er ikke bare fornøyd med sandalene - jeg er superfornøyd. For det første så er de utrolig lette å ta av og på. I tillegg gir de god lufting. De er myke og sitter godt rundt foten. De er litt brede foran og passer derfor mine føtter godt. God beskyttelse på tuppen og ellers rundt. Uansett om du går i røtter, kvist eller lyng, så er du godt beskyttet."

"De gnager og kipper heller ikke. Det er god polstring mellom skinnet på sandalene og foten. Jeg hadde med meg et par mellomhøye tursko på den første utenlandsturen, men de måtte jeg bare sende hjem. Det var jo disse sandalene jeg gikk med hele tiden."

"Dersom det regner og man bruker vanlige sko må man nesten ha på seg regnbukse for ar vannet ikke skal renne ned i skoene. Med sandaler så er ikke det noe problem. Ja, man blir litt våt på føttene, men sandalene tørker så fort, så jeg sendte hjem regnbuksa sammen med de mellomhøye turskoene også."

Hva tenker du om slitestyrken og kvaliteten?

"Jeg er veldig imponert over yttersålen. Den ser nesten ikke slitt ut etter at jeg har gått så langt. Flexen i sandalene er ganske myk og det er ikke like god demping i disse som i hikingsko, men det var ikke noe problem for meg. Når jeg visste at jeg skulle gå mye på asfalt la jeg inn et par ekstra såler med demping. Det er uansett smart når man skal gå langt på hardt underlag."

"Sandalene holder seg også myke og gode, selv om de har vært våte og tørket mange ganger. Lissene må man nok regne med å bytte ut etterhvert da. Jeg byttet ut mine etter ca 70 mil. Da byttet jeg til et par vanlige skolisser. Det fungerte veldig bra."

Du har jo gått langt, så hvordan opplever du gå-komforten?

"Veldig bra. Underveis på turen i Europa var det flere som spurte meg: "Går du i sånne sko?". Sandalene sitter så godt på foten og gir egentlig en overraskende god støtte for å være så lave. Yttersålen gir også et veldig godt grep, også på fjell."

"En utrolig bra ting med disse sandalene er at jeg så og si aldri fikk stein i skoen. Jeg tror jeg plukket ut stein ca 5 ganger på turen - og jeg har gått mye på grus!"

Er det eventuelt noe annet du vil si om sandalene?

"Sandalene er litt store i størrelsen, så jeg kjøpte en størrelse mindre enn jeg vanligvis bruker."

"Og en ting til - I disse sandalene er det greit å bruke sokker :) Jeg har stort sett gått med sokker når jeg har gått langt. Når det er varmt kan det bli litt friksjon mellom huden og sandalene og da hjelper det å ha et par fukttransporterende sokker på beina. Da kan man unngå problemet med blemmer når man går langt. På utenlandsturene gikk jeg ca 25-30km i gjennomsnitt hver dag og turene varte i 34 dager."

Etter 1600km raknet stoffet på innsiden av hælen i den ene sandalen. Ellers ser sandalene utmerket ut. Sålen har holdt seg godt og ellers ser skinnet veldig bra ut.

Helt til slutt avslutter Vidar med følgende kjærlighetshistorie om sine sandaler:

"Man leter etter å finne den rette. Man har noen forhold og finner ut at man passer ikke helt sammen. Man prøver å tilpasse seg; stramme litt inn, gi litt slakk, men det stemmer liksom ikke. Så finner man plutselig den rette, og da vet man, og kan si fra hjertet; jeg elsker bare disse sandalene.... Og det er helt greit å bruke sokker :)"

Dersom du ønsker å lese mer om sandalene som Vidar brukte på sin tur, kan du gjøre det her:

Herremodellen finner du her

Damemodellen finner du her

Er du interessert i å gå i Vidar's fotspor kan du lese mer om den første turen på pilgrimsveien til Santiago de Compostela på hans Facebook-side "Fra padleåre til tursko". Her han dokumentert dag for dag hans opplevelser. God tur :)


Bilde av sandalene etter 1600km. Se hvor bra sålen har holdt seg :)