Turtips - Rallarvegen

Sykkelsesongen på Rallarvegen er endelig i gang!

Den beste tiden for å gjennomføre denne turen er fra midten av juli da det aller meste av vinterens snø er borte, til slutten av september. Turen starter på Haugastøl og hit kommer du enkelt med tog fra Geilo. På Haugastøl finner du også sykkelutleie. Ønsker du en litt kortere tur kan du bli med toget forbi Haugastøl og gå av på Finse. Her finner du også sykkelutleie, og det geniale er at syklene kan leveres ved veiens ende i Flåm.

Å se den majestetiske naturen over Hardangervidda og ned langs fossefallene til Flåm fra sykkelsetet er en fantastisk opplevelse. Du kan sove på turisthytter underveis, men vi synes det er aller best å ta med teltet. Triller du sykkelen litt vekk fra sykkelveien kan du finne uforglemmelige teltplasser langs flotte fiskevann, små bekker eller større stryk.

Om du velger å telte underveis trenger du en del utstyr med deg og da er det avgjørende å pakke godt i vesker på sykkelen og ikke i en stor sekk på ryggen. Sykler du med en tung sekk vil tyngdepunktet bli veldig høyt og du vil føle deg ustabil på sykkelen. I tillegg vil du bli veldig sliten i skuldre og nakke. Pakk derfor camp-utstyret på sykkelen og det du trenger underveis i en liten dagstursekk på ryggen, eventuelt i en styreveske. Der er det lurt å ha litt mat og drikke, en vind- eller regnjakke og lappesaker og multiverktøy i tilfelle punktering eller andre problemer underveis.

Se vårt utvalg av sykkelvesker og annet anbefalt utstyr for en tur på to hjul over fjellet under.


Annet utstyr som kan være kjekt å ha med: 

-Lifestraw Go

-Adata Powerbank

-Førstehjelpspakke