• Gratis frakt over 1000,-
  • Superrask levering
  • Gratis bytte
  • 30 dager åpent kjøp
Sove ute

Vårens Vakreste Eventyr

Det bruser litt ekstra i blodet mitt når det nærmer seg april, for april betyr for meg 2 spennende turer. En på fjellet i telt som basecamp og Rando turer derifra, og en kajakk tur på et nytt spennende sted. Dette har jeg og noen kamerater holdt på med i flere år nå, og jeg tror vi gleder oss like mye alle sammen.

Fjelltur med telt og Rando:
Er du glad i Rando finnes det ikke noe bedre tid på året enn i april for da er fjellet på sitt beste. Med blytunge sekker eller en pulk, stabber vi opp bare ett par hundre høydemeter. Der finner vi en lun og trygg teltplass langt unna rasfare og med kort vei til ved. Når vi ikke lengere ser eller hører biler og hytter – ja da har vi kommet langt nok for vår lille basecamp.


I sekken er det fullt av godsaker (vi har alltid en kveld med baconfest), og litt godt drikke er det også blitt plass til.

Vi er ikke så opptatt av å gå de lengste turene, for oss er det mer hele totalpakken. Lang, god frokost uten stress om morgenen. Lunsjen nytes i le på en topp med en himmelsk utsikt, da har vi også den sitrende gleden i oss med hva vi kan forvente av nedkjøringen.

Ikke minst setter jeg pris på den gode samtalen i teltet før vi sovner. Å våkne opp om morgenen etter en varm, og komfortabel natt – og vente på at kaffen skal koke er også ubetalelig. Jeg unner alle å få oppleve den følelsen.

Noen sikkerhetstips på veien: Følg med på snøskredvarsel, ikke gå i lesiden og unngå hellinger på mer enn 30°, ha med spade, søkestang og skredsøker. Da får du en god og sikker tur.Kajakk tur:
Siste langhelgen i april er det klart for det vi kaller Vårens Vakreste Eventyr. Da skal kajakken frem og vi har brukt vinteren på å finne ut hvor det skal padles. Telemarkskanalen, Haldenvassdraget eller den svenske skjærgården. I år blir det uansett Padleleden i Vestfold som skal utforskes.


Vi planlegger aldri distansen som skal gjennomføres, her tar vi hensyn til vær og vind. Avstanden vi padler er ikke lenger så viktig – det er opplevelsen som gjelder. I slutten av april er du nærmest alene når du padler på fjorden eller i et vassdrag, og det forsterker naturopplevelsen og frihetsfølelsen.

På disse turen bruker vi mye tarp og/eller hengekøye. Tarp er fantastisk – man kommer mye nærmere naturen, lukter, lyder og lys - alt kommer rett inn på deg.

En av de store fordelene med kajakk er jo den store plassen, her kan vi være rause med pakkingen og ha med mye komfort på turen. Masse med god mat og drikke Både øks og sag er med for å få fart i bålet til kvelden.  Og rundt bålet om kvelden – ja der løser vi de fleste av verdens problemer.

Noen sikkerhetstips på veien. Bruk tørrdrakt eller tørrbukse og jakke, vest og spruttrekk. Tren på egenredning og kameratredning. Padle på lesiden av fjorder og øyer, ikke legg ut på turer du ikke vet du kan mestre når det er kaldt i vannet.
Tips fra oss:
Planlegg ditt lille aprileventyr nå. Du trenger ikke å krysse Grønland for å få en sterk naturopplevelse. Kanskje holder det med en natt under stjernene på den stranden du vanligvis bruker, sammen med noen gode venner eller familien.


Les mer om små spennende Microadventure her.

 

Naturen Kaller!

Rune