Nybakt brød på tur

Med bare litt forberedelser så kan du enkelt og raskt lage deg «verdens beste nystekte brød» når du er på tur.

 

Dette gjør du hjemme:
Bland sammen 2 dl hvetemel og 1 dl grovt mel (bruk ditt favoritt mel), litt salt og en kvart pose med tørrgjær. (I denne melblandingen kan du også ha i solsikke kjerner, nøtter, tørket frukt i små biter – alt etter egen smak). Hell blandingen i en plastpose og knyt igjen.

 

I camp om kvelden:
Åpne posen å ha oppi litt olje (ca. 2 ss), fyll forsiktig på med kald vann (ca. 1,5 dl) og kna posen til det har fått riktig deig konsistens. Legg posen i teltet.

Neste morgen:
Sjekk deigen om den har hevet godt (hvis ikke så legger du den litt i soveposen din).
Ta fram brenneren din og stekepannen med litt olje i. Fordel deigen jevnt utover slik at den dekker hele pannen (denne oppskriften holder til 2 panner) og stek under svak varme ca. 5 min på hver side. Snu ofte da brennere har konsentrert varme og det er lett for at midten blir litt brent. Finn fram ditt favoritt pålegg eller stek ett par egg og vips så har du en fantastisk frokost på gang.

Ta gjerne et bilde og send til oss