Ribbe på bål

Foto: Turkokken.no

Nå er jula her og det er høysesong for ribbe.
Hvorfor ikke bruke noen av restene som blir igjen til å lage et uforglemmelig måltid på bålet?

Når man er på tur smaker maten ekstra godt, spesielt dersom du tar med deg noe annet enn frysetørret turmat. Med litt forberedelser kan du få tidenes ribbemåltid ute i skogen eller på fjellet.

Aller først - Ribba bør selvsagt være ferdig stekt, slik at du kun trenger å varme den opp på bålet.

En mulighet er å bruke en rist som du setter på bålet.
Ønsker du rosenkål og poteter ved siden av putter du disse i folie og legger på risten/bålet.
Litt ekstra folie rundt surkålposen, så er måltidet nesten komplett.
Har du ekstra saus til overs fra julemiddagen er det genielt å ta med dette i en liten boks - oppvarmingen gjør du i en liten kjele.

En annen mulighet er å gjøre som turkokken.no anbefaler å grille ribba på spidd. Sjekk ut den og mange andre gode oppskrifter her.

God jul og vel bekomme!