Microadventure

MicroAdventure er turtrenden som brer seg som en farsott blant friluftsinteresserte verden over. Du vil garantert ikke  angre om du hiver deg med.

Vi snakker hele tiden om hva vi gjør fra åtte til fire. Men, hva gjør du egentlig fra kl 16–08? I dette tidsrommet har du i utgangspunktet 16 hele timer til å gjøre akkurat hva du vil. Hva med å prøve noen nytt og spennende, ta en pust i bakken, og gjøre noe annet enn de faste, vante rutinene? Frister dette? MicroAdventure kan være midt i blinken for deg, og bidra til å øke kvaliteten på hverdagen din. 

KORT OG GODT - OG KORTREIST

Konseptet er egentlig amerikansk og bygger på "Short, Simple and Local"-turer. Dette foregår gjerne midt i uken, og du skal sove ute – helst under åpen himmel.

Poenget med MicroAdventure er at du skal oppleve et kort villmarkseventyr med svært enkel planlegging rett i nærheten av der du bor. Det kan være eventyr med telt, hengekøye eller bare liggeunderlaget og soveposen i lyngen. Det er helt opp til deg. Ikke la vær og vind stoppe deg!6 GODE GRUNNER TIL Å PRØVE MICROADVENTURE:

- Frihetsfølelsen

- Et pust i hverdagen

- Mestringsfølelsen

- Lade batteriene

- Kunne «tenke en tanke helt ut»

- Sterke naturopplevelser alene eller sammen med gode venner


Forslag til MicroAdventure-turer:

Snakk med vennegjengen og bestem dere for at hver siste lørdag i måneden skal dere på overnattingstur. La planleggingen gå på rundgang, og la maten rundt leirbålet bli et høydepunkt.

Pakk sekken og ta sykkelen til jobb. Etter jobben sykler du rett til nærmeste skog, og finner din favorittplass. Der han du for eksempel henger opp hengekøya . Ha mobilen på vekking så du rekker jobben neste dag!

Har du hytte? Legg opp til at på neste hyttetur så skal en av nettene være ute.

Ta toget/bussen/t-banen en annen retning enn hjem fra jobben.

Gå av der du vet det er litt skog /fjell/sjø og finn din drømmeplass. Prøv å få med noen kollegaer.

Reis til din beste badestrand (utenom sesongen) og overnatt der.


Hva med å flytte familien ut på verandaen? Husk varmt tøy og god sovepose. Lag til en koselig plass, spis kveldsmaten ute, og sov sammen under åpen himmel. Husarbeidet tar dere dagen etter.

 

Har du kajakk, så hopp i den etter jobb.
Padle ut til din favorittøy og tilbring natten der.

En gang i måneden er det fullmåne (sjekk kalender/almanakk). Ta med kjæresten på en tur i nærmeste skog – og bli der den natten. Husk stearinlys...

 

 

Kom deg ut

Det største hindret for å komme i gang er DEG. Bestem deg for å ta den aller første turen. Sett en dato litt frem i tid, og gjennomfør, uansett. Er det dårlig vær,- dra likevel, men ta med et telt eller en tarp. Det er en utrolig god følelse å ligge varmt og godt i soveposen, i teltet mens regnet hamrer på teltduken – og uansett skal du jo hjem igjen i morgen.

De første gangene har du helt sikkert glemt noe du gjerne skulle ha hatt med, valgt feil leirsted, etc. Trøsten får være; det er akkurat slik alle vi andre har lært også. For hver gang vil du bli litt bedre. Etter hvert vil helt sikkert lengre turer friste.

For øvrig har vi en rekke Råd & Tips her på nettsiden vår. Det kan være kjekt å lese noen av dem før du setter gang.

På tide å toppe kvaliteten på hverdagen? Oppleve noe nytt og spennende? Sett i gang - og send oss gjerne et bilde.

MicroAdventure – din hverdag – ditt eventyr!

 

  -    -