Blog

Truger – Gå din egen vei

Skrevet av: Rune / Hekta På Tur

Les mer om hvorfor vi slår et slag for truger. Tips og råd for hva du bør tenke på når du kjøper truger, samt 5 bestselgende truger.

Hvilke fjellski skal jeg velge?

Det å dra på vintertur med fjellski er en magisk opplevelse som ALLE bør prøve! Fjellski kjennetegnes ved at de som oftes er bredere enn langrennski. De har i de fleste tilfeller stålkant og trekjerne. Fjellski er gjerne mer innsvingt og konstruert med et lavere spenn og smørelomme enn langrenns ski. En mer allsidig ski for […]

Pulkskolen

Lyst til å lære mer om pulk? Sjekk ut vår pulkskole! Her finner du gode råd og tips til valg av pulk, hvordan man bør pakke pulken og mye mye mer.

Hodelykt – Hvilke skal jeg velge?

Dagens moderne hodelykter er et fantastisk produkt for oss som bor i Norge. Med en god hodelykt kan du nyte naturen selv om det er bek mørkt ute.

Utvalget av hodelykter er veldig stort, så det å ta ett valg er ikke bestandig like lett. Vi håper at dette gjør deg litt klokere.

Ha med huset på biltaket!

Med ett taktelt til bilen kan du enkelt og komfortabelt komme deg bort fra hverdagen og stress. Siden du bor oppå bilen din kan du også ha en helt annen komfort på turen. Du trenger ikke å måle det du skal ha med deg i gram, og du kan ha med deg din favoritt camping stol selv om den er litt tung.

Slik unngår du mygg og knott på tur

Dersom du skal på tur i Norge i perioden fra slutten av mai til og med hele august, så vil du møte på noen irriterende «små djevler». Spesielt når været er som best (lite vind og varmt) trives myggen spesielt godt! MEN ikke la myggen og knotten ødelegge turen! Sørg heller for at du er […]

Exped, Helt ny liggeunderlag serie!

Med bærekraft i fokus har Exped gjort store forbedringer på deres nye liggeunderlag. Forbedret rivestyrke og bærekraftig materialer er noen av forbedringene Exped har gjort med det nye mattekonseptet. Exped sitt nye liggeunderlag konsept! Våren 2022 lanserte Exped et helt nytt liggeunderlag konsept som har stort fokus på enkelhet, bærekraftige materialer og produksjon. I konseptet […]

Pizza på pinne

Så enkelt og så godt! Ingredienser: Ferdig pizzadeigTomatsausSoltørkede tomaterOstSkinkeHakket hvitløkOregano og Chili explosion Dette gjør du hjemme(10-20 min): Fordel tomatsaus, ost, hakkede soltørkede tomater, hakket hvitløk, skinke og krydder på HALVE pizzadeigen. Unngå for mye fyll, det kan bli vanskelig å surre deigen rundt pinnen med for mye fyll. Brett deigen uten fyll over delen […]

Packraft: Ta turen til nye høyder!

Med en Packraft tar du turen til helt nye høyder, de veier ofte under 4 kg og får lett plass oppi sekken. Ikke gå rundt vannet, men padle over det, følg en elv, eller få fisk der du ellers aldri kunne nå med stang. På lengre turer er det herlig å kunne spare bena litt og heller hoppe opp i en Packraft.

Via Ferrata i Norge (2022)

Via Ferrata er en av de aktivitetene som øker mest i popularitet i Norge – Vi forstår godt hvorfor! Via Ferrata er en aktivitet som kan passe for den ekstreme, eller for barnefamilien på 4, for det finnes så utrolig mange Via Ferrata ruter i Norge.

I denne artikkelen gir vi deg noen tips til fine turer i Norge, samt hva du trenger til en Via Ferrata tur.

Turstoler: Slik sitter du komfortabelt på tur!

Når man er på tur kan det ofte være en utfordring å finne seg en god sittestilling hvor man får hvilt ryggen. Heldigvis finnes det gode løsninger. En god turstol skal være lett og komfortabel, slik at du kan nyte tiden ute i naturen maksimalt.

Tarp er undervurdert!

Tarp er et fantastisk smart produkt å ha med seg på tur. Med litt trening så spenner du opp tarpen på noen få minutter.

Kyllinggryte med sweet chilisaus, hvitløk og ingefær

Kjenner du for asiatisk på leirplass denne helgen? Vi har en vinner: Ingredienser(4 personer): 4 kyllingfilet. 1 ¼ dl olivenolje. 4 fedd hvitløk presset. 1 ss fersk revet ingefær. 1 ½ dl sweet chilisaus. 1 rød paprika i terninger. 1 purreløk strimlet. 2 ts paprikapulver. 2,5 dl kokosmelk. 2 dl fløte. ½ sitron eller lime. Salt, pepper. Dette gjør du hjemme(10-20 min + tid til marinering): […]