Om Turmat

Frysetørret turmat smaker godt og er næringsrikt. Men, mat er en av de store gledene her i livet - det gjelder ikke minst på tur!

Gjør man noen enkle forberedelser hjemme, er det utrolig hva man kan lage på et godt stormkjøkken.

Vår store anbefaling er: Gjør noe ekstra ut av maten på turen!



Tre enkle "gourmet"-måltider:

Biff

Legg to gode biffskiver i fryseren, ta dem ut rett før du drar og pakk dem inn i en avis, så en plastpose. Da kan de, selv om sommeren, holde seg godt i sekken i opp til et par dager. Frys også ned kryddersmør, og ta med noen små poteter som du kan steke eller koke. Snakk om gourmetmat på tur!



Brød - Lag ditt eget brød til frokost

2,5 dl sammalt hvete

2,5 dl hvetemel

0,5 ts sukker

2 ts salt

2 ts bakepulver.

Bland alt det tørre i en pose hjemme. Tilsett 2 ss olje og ca 2dl vann. Elte og legg det i stekepannen til stormkjøkkenet ditt. Stekes på middels varme i ca. 12-15 minutter. Dette er veldig enkelt og veldig godt!



Varmrøkt fisk

Ta med to aluminiumsbakker på tur. Dryss litt sagflis i den ene (ca. 1 cm). Legg gjerne i noen urter som du finner ute også. Perforer bunnen av den andre bakken med kniven din og legg den så oppi den med sagflis. Legg i fisken, sett på lokk og la den være på bålet/primusen i ca. 15-20 minutter (avhengig av hvor stor fisken er). VIPS, så har du en nydelig varmrøkt fisk!



Tips

Et annet godt råd er å ta med matpakke. Smør gjerne 5-6 matpakker før du drar hjemmefra. Bruk et godt brød og pålegg som holder seg lenge slik som f.eks spekeskinke og saltpølse. Vi garanterer at selv den siste matpakka smaker nydelig!

Krydder og en liten plastflaske med olje er selvfølgelig standardutrustning.

Glem heller ikke at polet selger både rødvin og hvitvin i små, handy pappkartonger på 2,5 dl.