• Gratis frakt over 1000,-
  • Superrask levering
  • Gratis bytte
  • 30 dager åpent kjøp
Sove ute

Superlette telt

Teltet ditt er på mange måter det ultimate symbolet på frihet. Du kan dra hvor du vil, når du vil - ditt mobile hjem er med deg. Det skal gi deg ly for vær og vind, plass til utstyr, sterke opplevelser - og en god natts søvn.

Våre telt er ikke noe « bruk og kast» produkter. Ofte er de ment for å vare livet ut og bli en trofast følgesvenn. Teltet ditt vil være med deg på dine turer og eventyr som du opplever på din vei. Vi håper det blir mange av dem.

Nå er det slik at når man velger telt, så får man aldri i "pose og sekk". Man må velge bort noe, og man får ikke alt i et telt.

Når bør jeg velge et superlett telt?
Superlette telt blir aldri så sterke som litt tyngre kvalitetstelt, og er  gjerne lavere under taket. Derfor er vårt råd at dersom du ikke skal bære teltet på ryggen over lengre tid, bør du se på litt tyngre telt. Bruker du kano, kajakk, mc eller snøskuter, er det ingen grunn til å velge de letteste teltene. Ofte betyr superlett også at de koster en del mer.

Skal du derimot gå på fottur med stor sekk, så er det ingenting som slår et superlett og svært pakkbart telt.
Vi i HPT er svært kresne på hvilke telt vi tar inn, ingen telt kommer inn i våre hyller uten at vi selv kan gå god for dem.

 

Hvilket telt bør jeg velge?
Vi har tre serier i kategorien superlette telt som vi er svært stolte av. Alle disse teltene tåler mye juling i form av vær og vind. De har høy kvalitet og detaljer som du vil sette pris på. I tillegg har alle disse teltene en høy annenhåndsverdi. Kjekt, dersom du en gang skulle ønske å selge dem.- Hubba-serien fra MSR      

Superlette telt fra en av verdens mest annerkjente produsenter.

Teltene har mesh innertelt som stort sett fjerner kondens problemer.

De er supre til vår, sommer og høst, men ikke godt egnet for bruk om vinteren.

Hubba serien har "kuppel/iglo" konstruksjon og de er frittstående.

Litt små, så dersom man ønsker mer komfort, gå opp ett hakk (f.eks fra 2-manns til 3-manns osv.)

 

Se Hubba-serien her- Yaranga Light fra Frisport      

Disse teltene er imponerende gode og da de ble testet av Fjell og Vidde fikk Yaranga 2 betegnelsen "meget godt ultralett telt".

Vi i Hekta På Tur testet Yaranga i det værste regnværet i manns minne i tre døgn, og med vind opp til 18 m/sek. Yarangaen holdt mål!

Teltene er konstruert og designet i Norge for norske forhold. De har mange smarte detaljer slik som assymertriske teltstenger i forteltet noe som gir en stor og romslig inngang. Stort fortelt til lagring av utstyr.

Se Yaranga-serien her- Nallo-serien fra Hilleberg       

Svenske Hilleberg er kjent for å lage verdens beste tunneltelt. Nallo er den superlette serien fra Hilleberg. Disse teltene er også glimrende til bruk om vinteren.

Kjøper du et telt med betegnelsen "GT" fra Hilleberg er det med ekstra stort fortelt.

Nallo-serien er de mest solide superlette teltene vi har. Derfor er de heller ikke de letteste og mest kompakte. Kjøper man Hilleberg er man garantert det beste. Det er bare å sove godt - teltet vil ikke blåse ned i løpet av natten.

 

Se Nallo-serien herSe alle våre superlette telt her