• Gratis frakt over 1000,-
  • Superrask levering
  • Gratis bytte
  • 30 dager åpent kjøp
Sove ute

Test av CMP fjellstøvler

Rune tester CMP Rigel Mid WP fjellstøvler

Jeg var over middels skeptisk da fottøy ansvarlig hos oss ville at jeg skulle teste de nye CMP Rigel Mid WP fjellstøvlene våre. Jeg er vant til å ha gode fjellstøvler og disse virket på meg til å være for billige (Kr 899.-) og for myke.

Jeg hadde planlagt en fjelltur i lett kupert terreng med variabelt underlag og sekk på 20 kg. Ca 12 km å gå inn til vannet som jeg hadde plukket ut.

Støtte:
På såpass myke sko er det begrenset med støtte man får, og særlig da med tung sekk. Men dette terrenget var lett kupert og jeg savnet ikke den støtten jeg er vant til en eneste gang.

Grep:
Disse er utstyrt med CMP sin egen såle og ikke Vibram som jeg er vant til. Grepet imponerte meg stort. Uansett hvilke tester jeg satt den på så hadde jeg spikerfeste – selv på grønne alger i små bekker. En ulempe med så godt grep kan være at den myke sålen blir fort slitt – noe som selvsagt ikke var synlig etter mine 24 km med disse.

Snøring:

Snøringen er litt knotete dersom du skal stramme støvlene godt fra foran på vristen og opp til anklene – også når du skal ha på støvlene så låser lissene seg litt og man må bruke litt ekstra og unødvendig tid.

Vanntett:

Disse støvlene har CMP sin egen membran, og ikke Gore Tex som mange andre bruker. Det er nok også noe av grunnen til den lave prisen. Uansett så fungerer den som den skal og pusteevnen virket til å være minst like god som på mine andre fjellstøvler.

Komfort:

Siden jeg er vant til å gå i langt mer kostbare støvler, så er det nesten litt irriterende at disse er noe av de mest komfortable støvlene jeg har brukt, spesielt i nedoverbakker merket jeg en komfort som jeg ikke har kjent på før.

Gnagsår:

Jeg kan lett slite med gnagsår, og det fikk jeg også av disse på dag 2. Da hadde jeg testet disse i en litt for våt myr og ble våt da vannet gikk over skaftet. – så usikker på om jeg kan sette det på støvlenes regning.

Konklusjon:

Dette må være perfekte fjellstøvler for lettere turer uten alt for krevende stigninger og en fantastisk støvel til all skogsbruk. Ikke minst en drøm å gå nedover med. Du må belage deg på å bruke noe ekstra tid på å stramme/knyte.

Ønsker du å lese mer om skoene kan du gjøre det her

Se alle turskoene og fjellstøvlene fra CMP her

 

Testen er utført av Rune Kjeldsen, daglig leder, Hekta På Tur som har gjort sitt ytterste for å gi en så ærlig og objektiv test som mulig.