• Gratis frakt over 1000,-
  • Superrask levering
  • Gratis bytte
  • 30 dager åpent kjøp
Sove ute

Tips til valg av sovepose

Ingen soveposer er gode til alle temperaturer og alle forhold, så når du velger din sovepose må du gjøre deg noen valg.

Hva er nedre temperatur du vil bruke posen i?

Temp.grense eller T-limit er den nedre temperaturen som en mann bør bruke posen i. Damer kan regne 5° mindre enn menn. Denne grenser er basert på at soveposen er maks strammet inn ved hetten og kuldekraven. Samt at du ligger i ulltøy og har et bra liggeunderlag.

Tips: Kjøp en sovepose som er litt varmere enn du tror du trenger. Blir du for varm, så regulerer du varmen ved å slakke på kuldekrave og hette, samt å åpne nedre glidelås.

 

Dun eller fiber?

 

En dunpose har lavere vekt/volum, stor spennvidde i temperatur den kan brukes i, absorberer fukt/puster ergo en tørrere natt. Ulempen er pris og at den ikke tåler mye fukt/regn.

En fiberpose tåler mye bruk, og klapper ikke sammen dersom den blir våt/fuktig. De er ofte prisgunstig sammenlignet med dun. Litt høyere vekt/volum, mindre spennvidde i temperatur og kan lettere bli «klam» dersom den brukes i for varm temperatur.

 

Pose som passer din kropp.                                       

Er du slank kan du godt ha en pose som har en «tett» fasong. Kraftige personer eller personer som liker god plass bør passe på å kjøpe en pose med bred skulderbredde.

Ikke kjøp en pose som er for lang til deg, da må du bruke ekstra energi for å varme opp unødvendig mye luft. Ergo får du en kaldere pose.

 

Liggeunderlag.

Ingen soveposer blir bedre enn liggeunderlaget som den ligger oppå. Kjøp et godt liggeunderlag med høy R-verdi (isolasjonsevne). For ekstra komfort er det veldig smart å velge Wide utgave.

 

Lurer du på noe vedrørende valg av sovepose eller liggeunderlag, ta kontakt på kundeservice@hektapatur.no eller på telefon 974 75 536.

Vi sitter klare til å gi deg våre beste råd og tips.