Vinter camping

Vintercamping er en fantastisk måte å nyte naturen på. De første gangene anbefaler vi at du bare prøver ut nærområdene dine og start med en natt eller to.

Vi garanterer at du vil bli «hekta»☺

 1. Tørt tøy
  Ha alltid ett tørt sett med undertøy, sokker, votter og lue. Dette bruker du kun når du er i camp, eller har pauser i marsjen. Dvs at dersom du skal starte morgen med en aktivitet, må du heller ta på deg det litt fuktige tøyet fra i går – når du kommer i gang vil du fort bli varm.


 2. Liggeunderlag med høy isolasjonsevne
  Du må ha et liggeunderlag med en R-verdi (isolasjonsevne) på minst 4,5. I tillegg så anbefaler vi at du bruker et foam-underlag i tillegg som første isolasjon mot snøen. Du vil ikke få utnyttet potensialet til soveposen dersom liggeunderlaget ikke isolerer godt nok.


 3. Vær rask med å rulle ut soveposen
  Det første du skal gjøre etter at teltet er satt opp er å blåse opp liggeunderlaget, samt rulle ut soveposen. Da får posen tid til å «løfte» seg fra kompresjonen, og vil gi deg mye bedre isolasjon.


 4. Spis godt
  Spis godt før du legger deg. Det vil øke forbrenningen din og gi deg mer varme gjennom natten.


 5. Vær varm før du legger deg
  Ikke legg deg i soveposen når du er kald. Vi anbefaler deg derfor til å gå en rask liten kveldstur eller ta noen push-ups i teltet før du kryper inn i soveposen.


 6. Multifuel
  Når det er skikkelig kaldt vil ikke gassbrennere fungere – da er det kun multifuel som gjelder.


 7. Varmt vann
  Ha alltid en termos med varmt vann – slik at du raskt kan få deg litt varm tørrmat og kaffe/te.


 8. Unngå å få snø og is i teltet
  Vær nøye med å børste av deg all snø og is FØR du går inn i teltet.


 9. Lag deg en ordentlig god teltplass
  Tråkk ned teltplassen med ski/truger og vent en liten time før du setter opp teltet. Da får du en fast og fin teltplass.


 10. Husk hodelykt
  En god hodelykt er et must, spesielt i de mørke årstidene. Kjøp en hodelykt som passer til bruk i camp. Du trenger ikke en hodelykt som lyser flere hundre meter.