Hvordan tette hull i liggeunderlaget

Første steget er å pumpe opp liggeunderlaget så mye du klarer. Dette er for å skape nok trykk til å få en god indikasjon på hvor lekkasjen er. Om man er heldig og har en stor dusj, så spyl ned den ene siden der. Om man er ute på tur, så kan man fint helle vann over liggeunderlaget. OBS: Ikke bruk saltvann om helt nødvendig. Skyll i så fall av ved første anledning.

Når hele den ene overflaten er våt kan man begynne å lokalisere lekkasjen. En stor fordel å gjøre dette er sted uten mye støy, da man ofte vil høre susing/fresing før du i det hele tatt ser boblene. Jobb deg strategisk over liggeunderlaget ved å lytte og se etter bobler. Om du trenger mer trykk i liggeunderlaget, så kan man alltids brette det over seg selv. Da vil dine sjanser for å lokalisere lekkasjen øke betydelig.

Når du har funnet lekkasjen, så marker stedet med en sprittusj og vent til at overflaten tørker.

Så fort overflaten er tørr, kan man begynne å reparere.
Jeg liker å bruke Rep kit fra Exped.
Det inneholder rengjøringsfiller, uv-lim, uv-lys og klistrelapper.

Rens området der du har markert, vent til det tørker, påfør lim (trenger svært lite) gni det ut med fingeren med 1-2cm overlapp til hullet. Bruk medfølgende UV-lampe og lys på fra ca. 10-15cm avstand i cirka 10 sekunder. Gjenta prosessen 2 ganger til.

Nå er liggeunderlaget ferdig reparert, og du kan planlegge din neste store tur!

God Tur!