Pulkskolen

Det å dra på vintertur med pulk er en magisk opplevelse som ALLE bør prøve! Det er også mye smartere og mer behagelig å trekke en pulk etter seg fremfor å gå på ski (eller truger) med tung ryggsekk på ryggen.

Og ikke tro at pulk er forbeholdt lange ekspedisjoner over f.eks Grønland. En pulk fungerer like bra til korte vinterturer hvor du ønsker å ha med deg litt ekstra utstyr og kanskje litt ekstra ved til bålet.

For at det skal bli litt enkilere for deg å bli bedre kjent med pulk og hva man bør tenke på har vi laget vår egen pulkskole. Vi håper denne gir deg gode råd og inspirasjon til å oppleve et ekte vintereventyr.

Del 1 – Hvilken pulk bør jeg velge?

Her gir vi deg litt mer info om hva slags type pulk, samt hvilken størrelse, man bør velge . Vi kikker også nærmere på forskjellige typer drag og seler.


Del 2 – Hvordan pakke pulk?

I denne delen gir vi deg noen gode råd og tips om hvordan du bør pakke pulken.

Del 3 – Tips og triks

Med eksperthjelp fra Fjellpulken har vi laget en video med noen gode tips og triks som kan gjøre pulkturen litt enklere og litt bedre.

Del 4 – Hvordan lage taudrag?

Dersom du ønsker å lage ditt eget taudrag har vi laget en egen instruksjonsvideo på hvordan dette gjøres her.

Del 5 – Langtur med pulk, hva bør man ha med?

På lange vinterturer med pulk trenger man litt ekstra utstyr. Få råd fra Tor Gunnar om hva man bør ha med seg på lange vinterturer med pulk.