• Gratis frakt over 1000,-
  • Superrask levering
  • Gratis bytte
  • 30 dager åpent kjøp
Sove ute
Generelle tips til hengekøye

Navn: Morten Hatland
Instagram:@mortenhatland

Generelt om Hengekøye

1. Hengekøyene som jeg har hatt med meg på overnatting er av dobbel/stor størrelse. De som er av singel størrelse passer best som pause/dagstur-hengekøye. Dobbel er ikke ensbetydende med at det er komfortabelt å sove to personer sammen. Jeg  anbefaler å sove alene i hengekøye.

2. Fordel med hengekøye er at man ikke trenger ta hensyn til ulendt eller vått terreng, da den kan henges opp overalt. I skogen, på terrassen hjemme, på hytta, Hengekøye kan til og med brukes i fjellet, om den festes til store steiner eller i fjellsprekker hvis man har klatregraderte kiler til festepunkt.

3. Hengekøyer er små og lette å pakke med seg i sekken.  Både du og barna vil elske den.

4. Du vil føle deg i ett med naturen hvis du velger å sove under åpen himmel. Regner det, vil en tarp gjøre at du holder deg og utstyr tørt.

5. Friluftsliv trenger ikke være en kostbar affære, og du trenger ikke å blakke deg for å komme i gang. Vil du prøve hengekøye, så er bl.a Ticket to the moon en veldig bra inngangsbillett.

6. Opphengstau kan man lage selv, og i stedet for tarp kan man bruke presenning i starten.

7. Liggeunderlag må man ha hvis man skal bruke hengekøyen til overnatting, da kulden kommer nedenifra og man vil presse sammen isolasjonen i soveposen når man ligger på den. Her kan man bruke skumunderlag, oppblåsbart liggeunderlag, quilt, ullteppe eller reinskinn.

8. Å ligge diagonalt (skrått) vil gjøre at man ligger flatere og mer komfortabelt.

9. Opphengstau bør ha 30 graders fallvinkel når hengekøyen er satt opp, for å få best mulig liggeposisjon.  

Det er mange tips og råd, men beste er å ta med seg hengekøyen ut, finne to trær og prøve selv. Friluftsliv skal ikke være avansert, det skal være en arena som er tilgjengelig for alle der vi kan senke skuldrene og finne roen.

Naturen kaller!