Gi hengekøya di en ny sjanse!

Er du en av de som kjøpte deg hengekøye når alle gjorde det? Og har du også bare brukt den en gang og kanskje hatt en dårlig opplevelse?

Fortvil ikke – Vi viser deg løsningene på de mest vanlige problemene i hengekøye.

Jeg fryser!

Mange som kjøper hengekøye tror at det bare er å slenge soveposen i køya og sove komfortabelt gjennom sommernatten. Det er ikke tilfellet!

Hengekøye er en kaldere soveplass enn telt eller tarp – dette fordi at hengekøya vil klemme flat soveposen din på sidene og ergo får du dårligere isolasjonsevne der, men fortvil ikke – det er enkelt å fikse☺

Du MÅ ha isolasjon under soveposen for å hindre den kjølige luften som kommer underifra.

Dette kan du løse ved å bruke et liggeunderlag eller en underquilt. Hvilken du velger er opp til deg, men kjøp for all del et liggeunderlag eller en underquilt som isolerer godt. Fordelen med en underquilt at den også gir isolasjon på sidene av hengekøya.

Jeg ligger vondt!

Bananer er godt å spise, men det er ikke så godt å ligge 10 timer formet som en. Pass for øvrig på at du ikke går for fristelsen å stramme køyen alt du makter. Her skal vi vise deg hvordan du får den optimale vinkelen på hengekøya:

For å få den best mulige vinkelen kan du lage en såkalt ridgeline/mønesnor. Dette er en snor som du fester i hver ende av hengekøyen og den skal være 83% av lengen til hengekøyen din. Hvis du gjør den enkle jobben med å lage en slik vil du få perfekt oppheng hver eneste gang.

  • Mål hengekøya di
  • Kapp en snor som er 83% av lengden av køya.
  • F.eks. Hengekøya di er 250cm lang. Ridgeline blir da 250 * 0,83 = 207,5cm. Husk å legge til noen ekstra cm til knyting på hver side.

Når du har laget og festet ridgelinen er det egentlig bare å henge opp køya og stramme den slik at ridgeline blir ordentlig stram. Og vipps, du har fått det perfekte opphenget.

Ligg på skrå!

Når du ligger i hengekøya skal du legge deg litt på skrå. Da vil du ligge mye rettere med kroppen 😊

Jeg blir våt!

Nattefukt og regn kan være en utfordring, men det er enkelt å løse. Det er her tarpen kommer inn i bildet. Heng opp en tarp over hengkøya og du vil få god beskyttelse mot fukt. En tarp fungerer også perfekt som solskjerming på varme dager.

Dersom det regner kan du også oppleve at det renner vann langs opphengstauet og inn til hengekøya. For å unngå dette kan du feste en enkel «drip-line» på opphengstauet. Dette er er i bunn og grunn en liten snor som leder vannet ned fra opphengstauet før det kommer til hengekøya. Enkelt og veldig smart!

Mygg + hengekøye = Kjipt

Mygg og knott er faktisk utrolig irriterende og kan ødelegge enhver overnatting ute på sommeren. Et myggnett er derfor et must. Pass på at du kjøper et nett som er finmasket nok til å holde den lille knotten unna også!

Sørg også for å feste myggnettet høyt nok, slik at det ikke «dasker» deg i fjeset i løpet av natten.