Så lite trenger du for en natt i hengekøye!

Det å dra på hengekøyetur er enkelt, morsomt og det er ikke mye utstyr man trenger for å oppleve magien mellom 2 trær.

I denne artikkelen gir vi deg litt informasjon om hva du absolutt må ha med, tips til hva som kan gjøre turen enda litt bedre og noen råd og tips som du kan ha nytte av på din neste tur.

Dette må du ha med:

Hengekøye med opphengstau
Pass på at du kjøper en relativt stor hengekøye Da sover du bedre

Liggeunderlag
Pass på at liggeunderlaget har god isolasjonsevne, slik at det gir god beskyttelse mot kald luft under ifra.

Sovepose
Bruk en som er litt varmere enn du normalt ville brukt, da man lett kan få kalde områder i hengekøya fordi soveposen blir klemt flat noen steder.

Hengekøyetips:
Ikke stram hengekøyen for mye. Den skal ha en «bananform», så skal du ligge på skrått i køya, da får du en tilnærmet flat seng.  Proffene bruker en såkalt Ridgeline eller mønesnor som de fester i hver ende av køya. Snoren skal være 83 % av køyas lengde, når mønesnoren er helt stram– da får du den optimale bananformen.

Dette gjør turen enda litt bedre

Når du først har blitt “bitt av basillen” så er det nesten endeløst med muligheter for å oppgradere til enda mer komfort og ikke minst til å takle ruskevær.

Her er våre beste oppgraderingstips:

Få deg ett godt myggnett. Det beskytter deg mot irriterende insekter og Flått. Et myggnett i mørk farge vil heller ikke trekke til seg innsekter, og samtidig vil du få et nesten like flott utstyn.

Skaff deg en Underquilt. Det er den aboslutt beste måten å isolere på, da en hengekøye vil klemme flat isolasjonen i soveposen din på sidene – der vil du få “kalde spotter”. En underquilt kompenserer for dette.

Gå til innkjøp av en god tarp. 3 x 3 meter passer godt til hengekøye. Pass på å kjøpe en tarp som også har opphengsløkker på midten.

Tips og triks:
– Er det bra vær, spenn tarpen høyt oppe. Er det uttrykt for dårligere vær, spenn opp tarpen lavt. Se forslag på tarp-oppsett lenger ned.
– Bruk bagasjestrikk e.l. i kombinasjon med bardunene dine – da vil tarpen alltid være stram.
– Knyt fast en 10 cm tråd (såkalt lus) ca 30cm opp på opphengstauet dersom det er meldt regn. Da vil vannet dryppe vekk fra køya dersom det regner og ikke følge opphengstauet ned i køya di.