• Gratis frakt over 1000,-
  • Superrask levering
  • Gratis bytte
  • 30 dager åpent kjøp
Sove ute
Magisk utemiddag uten stress

Noe av det beste jeg vet er å nyte middagen ute. For det er sant som de sier, mat smaker faktisk ekstra godt på tur. Det er det samme om turen går til hagen, nærmeste fjelltopp eller ut i skogen. Det å lage mat sammen er uansett en sosial og hyggelig ting å gjøre

Jeg lager mye forskjellig mat ute, men er ekstra fan av ulike gryter. Enten lager jeg ting helt klart på forhånd og varmer opp ute, eller så forbereder jeg gjerne noen ting på forhånd og fortsetter prosessen når jeg har kommet frem. Noe så enkelt som å kutte ferdig grønnsaker og kjøtt og å putte disse i zippa poser eller å måle opp ingredienser før turen starter, kan spare deg for en del tid når magen begynner å rumle.
 
Hvis ikke det er ønskelig å lage bål og dere har tilgang på flere brennere, bruk det. Da kan ting lages parallelt. Når jeg lager gryte starter jeg som regel alltid med en base av løk, bacon og sopp som jeg steker. Deretter har jeg oppi kjøtt, om det er finnbiff, oksekjøtt, kylling eller annet vilt velger du selv etter hva du liker. Når dette er ferdig stekt har jeg over litt vann, kanskje en buljongterning eller fond og så lar jeg dette syde en liten stund. Smaker så til med salt, pepper og godt med rømme.
 
Uansett hva slags gryte du lager smaker potetmos knallgodt ved siden av. Poteter tar jo gjerne litt tid å koke, men vil du først lage mosen fra bunn ute, sparer du mye tid på å kutte potetene i små biter. Så hvordan lager man mos på tur uten potetstamper? Jeg har most med både vinflaske, termos, gaffel og også pinne for det er ingen som sier at denne potetmosen må være hundre prosent glatt.
 
For ekstra god smak på mosen anbefaler jeg litt finhakket hvitløk, tørket persille, tørket timian og ikke minst godt med smør og fløte. For la oss aldri glemme verken godt smør eller fløte når man lager hjemmelaget mat.
 
For noen høres kanskje dette opplegget ut som stress. Alle er ikke like glad i å lage mat og noen ganger trenger man mat fort. Man skal på ingen måte undervurdere verken ferdig turmat eller det å grille pølser på bålet, men med litt forberedelser er det veldig hyggelig å lage maten ute selv. Jeg anbefaler deg å gi det et forsøk! Er du ekstra sulten fra start, ta med litt spekepølse da vel og skjær opp i skiver. Nydelig snacks mens middagen lages.
 
Jeg håper dette inspirerer deg til å samle familien og venner til en middag i naturen 😊