• Gratis frakt over 1000,-
 • Superrask levering
 • Gratis bytte
 • 30 dager åpent kjøp
Sove ute
Slik tar du hytteturen til nye høyder

Lyst til å prøve noe nytt på neste hyttetur? Med enkle grep kan du få «Eventyrer»-opplevelsen.

Det er kontraster i livet som gjør det gøy og spennende. Det er ikke godt å spise «høye rekesmørbrød» hver eneste dag, men en gang iblant er det veldig godt. Det er på tide å føle at du lever!

Vi har laget 3 gode forslag til hvordan du kan ta hytteturen til nye høyder på en enkel måte. Vi håper at disse tipsene inspirerer deg til å legge inn en liten vri på neste hyttetur.

1. Lag lunsjen ute

Planlegg en liten tur etter din og turdeltakernes form. Du trenger ikke gå så langt, men finn gjerne et fint vann eller en liten fjelltopp i nærheten av hytta. Når du kommer frem, finn deg en plass hvor du sitter i le. Ta frem stormkjøkkenet, lag en herlig lunsj, kok kaffe og kos dere lenge.

Her er et viktig tips: Klargjør mest mulig hjemme!

Legg maten i tette poser eller bokser og sett i gang. Det enkle er ofte det beste, så lag pannekakerøre hjemme og hell den over på en plastflaske med kork. Ta med syltetøy, smør og litt sukker – den lunsjen glemmer du ikke med det første…

På et Stormkjøkken kan du for øvrig lage alt fra pølser til avanserte retter (Stormkjøkken har stekepanne, 2 kjeler og en kaffekanne).

Dette trenger du:

 • Stormkjøkken
 • Kaffe/Mat
 • Varme og tørre klær

2. En natt i telt, hengekøye eller under tarp

Bestem dere for at en av nettene skal være i det fri på neste hyttetur. Legg opp turen etter egen evne, og husk at man ikke trenger å gå så langt fra hytteveggen for å få en magisk natt.

Om det er meldt dårlig vær bør du velge telt. Det er magisk å ligge tørt og godt i teltet når det stormer og regner ute.

Er det fint vær bør du prøve deg på hengekøye eller bare en tarp. Den følelsen man har når man kikker opp i stjernehimmelen fra en hengekøye en mørk høstnatt er ikke lett å beskrive – den må oppleves.

Er det høyfjell og dårlig med trær, så er det bare å ta med en tarp. Nærmere naturen kommer du ikke, og det vil du forstå når du opplever din første soloppgang under tarpen.

Om du vil gjøre frokosten ekstra digg tar du med deg stormkjøkken, egg og bacon…. Frokosten har aldri smakt bedre. En liten kopp nykokt kaffe eller kakao er også helt vidunderlig på morgenkvisten.

Husk vårt mantra: Tørr, varm og mett! Om dette er på plass vil du uansett få en flott turopplevelse.

Soveposer og liggeunderlag er så bra i dag at du skal ikke bli forundret om du sover bedre i naturen enn i din egen seng. Spør gjerne oss om råd, dersom du trenger utstyr.

Dette trenger du:

 • Telt, hengekøye eller tarp
 • Sovepose og liggeunderlag
 • Hodelykt
 • Stormkjøkken + noe godt å spise/drikke

3. Kveldstur med hodelykt og termos

Så lett, så gøy og så spennende – og like morsomt for alle aldre.

Om kvelden er det ofte «innekos» på hytta. Dropp det noen timer en kveld og bytt det bort med «utekos».

Det eneste du trenger er en god hodelykt, og gjerne en termos med noe godt å drikke, til en liten pause.

Har du med barn, er det smart å ikke gå så alt for mange meterne vekk fra hytta. Om dere bare er voksne kan dere gjerne gå lengre. Gå en sti som du kjenner godt fra før (du vil uansett oppleve den som ny). Den bør ikke være for krevende, så unngå bratt terreng. Gå heller ikke lengre enn at du til enhver tid vet hvor du er. Vi lover deg at du ikke vil angre!

Nattemørket gir deg en helt unik kombinasjon av absolutt ro, absolutt stillhet og absolutt spenning. Stopp og ta en pause, sitt ned og opplev fjellet og stjernehimmelen. Føl at du lever!

Dette trenger du:

 • Hodelykt
 • Termos med noe godt i