Kyllinggryte med sweet chilisaus, hvitløk og ingefær

Kjenner du for asiatisk på leirplass denne helgen? Vi har en vinner:

Ingredienser(4 personer):

4 kyllingfilet. 
1 ¼ dl olivenolje. 
4 fedd hvitløk presset. 
1 ss fersk revet ingefær. 
1 ½ dl sweet chilisaus. 
1 rød paprika i terninger. 
1 purreløk strimlet. 
2 ts paprikapulver. 
2,5 dl kokosmelk. 
2 dl fløte. 
½ sitron eller lime. 
Salt, pepper.

Dette gjør du hjemme
(10-20 min + tid til marinering):


Lun tursalat:

  • Vask og del kyllingfilet i biter og legg den i marinade bestående av olivenolje, sweet chilisaus, presset hvitløk og revet ingefær i ca. 1 time (hvis du ikke har en time, bruk den tiden du har)
  • Fortsett med turforberedelsene, pakk sekken, mens kyllingen marineres
  • Del paprika i terninger og strimle/dele purreløk
  • Stek kyllingen i marinaden
  • Tilsett paprika, purreløk og paprikapulver og la det putre i noen minutter
  • Pakk det hele i en boks for å ta med på tur
  • Dette kan også gjøres dagen før du skal på tur

Du er ferdig for nå. Naturen kaller..

På leirplass:

Tilberedelse i gryte på bål:
Ferdigstillelsestid ca.10 -12 minutter

  • Sett gryta på bålet og tilsett boksen med ferdigstekt kylling, paprika og purreløk
  • Tilsett deretter kokosmelk og fløte å la det koke opp og putre til det hele er gjennomvarmt
  • Smak til med salt, pepper og saften av halv lime/sitron og litt koriander hvis ønskelig
  • Parallelt starer vi primus og koker ris

Server kyllinggryten med for eksempel ris, grønn salat, og nanbrød som du varmer på bålet. Denne har vi hatt stor suksess med hver gang!

Oppskriften og bildene er laget av Ute Sammen