Tursekker spesielt til damer

Det å finne en ryggsekk som passer for deg og ditt bruk kan være avgjørende for en vellykket turopplevelse. Her har vi samlet ulike og veldig gode sekker som er spesielt laget for damer.

Forskjellen mellom herre- og damesekker er at damesekkene ofte har en kortere rygglengde og bæresystemt er smalere. Damesekkene har annen utforming på skulderstropper og hoftebelte – i tillegg så er hoftebeltet vinklet på en annen måte for å kunne følge kvinnekroppen bedre. Det betyr ikke at damer ikke kan bruke herresekker og omvendt, men som oftest vil en damesekk passe den kvinnelige ryggen bedre.

Uansett hvilken type sekk du er på jakt etter så er det første du må gjøre å måle rygglengden din. Så er det også ekstremt viktig å få prøvd sekken på ryggen med skikkelig vekt i, og å få justert den på ryggen slik at du vet om den passer deg eller ikke.

Dagstursekk til dame

En dagstursekk ligger normalt et sted opp mot 40L. Noen foretrekker mindre sekker, mens andre har med seg mer på tur.

Disse sekkene har som oftest et ventilert bæresystem og passer til kortere turer hvor det ikke er behov for å ha med seg sovepose, telt eller andre store, tunge ting.

Se alle dagstursekker til dame her

Weekendsekk til dame

Man finner weekendsekker med både ventilert og «close contact»-bæresystemer.

Sekkene i denne kategorien er gjerne på opp mot 60L.

Disse sekkene kan du fint bruke på helgeturer og turer der man går fra hytte til hytte. Det er plass til sovepose og det mest nødvendige.

Se alle weekendsekker til damer her

Langtursekk / storsekk til dame

Langtursekkene til dame er ofte noe mindre i volum enn til menn og pleier normalt å være på inntil 90L.

Disse sekkene har gjerne “close contact”-bæresystem. En langtursekk brukes ofte på turer der du skal bære med deg telt, sovepose, brenner, mat, ekstra klær og andre nødvendige effekter på lengre turer.

Se alle langtursekker til dame her

Skisekker og topptursekker til dame

Er du glad i toppturer og randonee har vi et stort utvalg av skisekker med bæresystem tilpasset damer.

Se alle skisekker og topptursekker til dame her