Produkttest: RAB Kinetic Alpine Jacket

Skrevet av: Hans-Petter Frøhaug
Foto og film:@hpfant

Jeg har en kjæreste som er veldig interessert i fluefiske. Jeg ble med henne i Lakselv i Finnmark for å fiske. Det var en relativt varm sommerdag i nord, men det kan fort bli kjølig hvis det kommer en kald trekk, i tillegg var det noen faretruende regnværsskyer i nærheten. Jeg tok med meg Rab Kinetic Alpine jakka for å teste den.

FØRSTEINNTRYKK:

Denne jakke var lett og myk! God passform og veldig behagelig. Dette var en spennende jakke 🙂

BRUKSOMRÅDER:

RAB kinetic alpinjakke er en svært anvendelig jakke som også er vanntett. Det skulle man kanskje ikke tro når man først kjenner på den! Stoffet er myk, behagelig og ”lydløst”, i sammenlikning med andre typiske vanntette jakker. På turen langs Lakselva kom det en regnværsbyge som passerte oss. På en måte skulle jeg ønske at regnværsbyga ble værende litt, for denne jakka har jeg troa på. Jakka er anvendelig på både korte og lange turer, både i regnvær, vind og uvær. Også kalt en allværsjakke.

FORDELER OG ULEMPER:

Jakka er lett og tar liten plass. Uansett hvor liten plass du har i sekken, så har du plass til denne, den veier kun 390g. Det følger også med en praktisk oppbevaringspose.

RAB Kinetic Alpine jakka er myk, lydløs og gir god bevegelighet. Den har god passform og sitter godt rundt håndledd og halsen. Jakka har strikk i livet som kan justeres. Når det gjelder størrelse må du tenke på hva du ønsker å ha under jakka. Vil du bruke den på kaldere turer, og ha en tykkere ull- eller fleecegenser under, så må du vurdere en størrelse større en normalt, da jakka er av typen slim fit.

KONKLUSJON OG OPPSUMMERING:

TEST – KRITERIER:

Varme

+ Jakken i seg selv gir ikke noe varme, men den holder deg både tørr og isolerer mot vind. Med andre ord vil du holde deg varm selv om du ikke har værgudene med deg.

Brukervennlighet

+ Allsidig jakke som alltid bør være med på både lange og korte turer. Tar ikke mye plass og veier lite.

Komfort

+ Behagelig og myk jakke med god bevegelighet

Fit

+ Jakken er slim fit, men har allikevel god passform i både lengden på jakka og på armene. Strikk som justerer livet gjør at den sitter godt. Det kan være lurt å beregne plass til litt ekstra klær under jakka.

Jeg gleder meg til å bruke jakken mer! Den kommer til å holde meg tørr og varm på mange turer fremover. Håper det blir ruskevær på neste tur 🙂

Ønsker du å lese mer om jakkene kan du finne mer info her:
Herremodell
Damemodell