• Gratis frakt over 1000,-
  • Superrask levering
  • Gratis bytte
  • 30 dager åpent kjøp
Sove ute
Våre 5 beste lave tursko
våre 5 beste lave tursko

Til dagsturer og raske turer i fjellet fortrekker mange lave tursko. Det er mer behagelig å gå i lave sko om man ikke skal bevege seg i myrete områder og dersom man ikke bærer tung sekk på ryggen. Vi har plukket 5 av våre beste, lave tursko.

3 kriterier for en god lav tursko

  • Godt grep
  • Stabil
  • Robust


Mange sverger til joggesko på fjellturen, men vi vil ikke anbefale det. Grunnen er at joggesko ofte er myke i sålen og man får ikke den nødvendige avlastingen på foten som man gjør med en stivere, stabil tursko. Tursko er som regel også laget i et mer robust materiale og har forsterkinger på utsatte steder.

Visste du at alle sko som har «GTX» i modellnavnet har Gore-Tex membran?

90% av alle tursko vi selger har en vanntett membran (f.eks Gore-Tex) og vi forstår hvorfor. Det er ofte fuktig i skog og fjell og det er utrolig kjedelig å bli våt på føttene etter 5 minutter på tur. Men husk at sko uten membran puster bedre og vil være mer behagelig dersom du kun skal bevege deg i tørt terreng.


Vi har et stort utvalg tursko, men for å gjøre det enklere for deg har vi laget denne oversikten med våre 5 beste modeller.

CMP Rigel Low WP

CMP er et litt ukjent merke her i Norge, men det blir mer og mer populært. Nedover i Europa er CMP store.

Rigel Low WP er den mest populære turskoen fra CMP og den passer meget godt turer i skog og fjell her i Norge. Den har en vanntett membran og en yttersåle med godt grep. Den er ikke superstiv i sålen, men nok til at du får den nødvendige avlastningen som foten din trenger.

Denne skoen gir deg mye tursko for pengene


Rigel-serien kommer i både lave og mellomhøye modeller.
Sjekk utvalget til både barn, herre og dame her


La Sportiva Ultra Raptor GTX

Dette må være Norges mest populære tursko. Ultra Raptor har tidligere vært en del av La Sportiva sitt løpesortiment, men har i år (2021) blitt flyttet over til hiking-segmentet. Dette er rett og slett tursko og ikke en løpesko!

Men siden den i utgangspunktet ble bygget som en løpesko får du en sko med god demping. Vi digger også spesielt godt yttersålen som har et ekstremt bra grep, takket være den myke gummien. Ulempen er da at sålen slites fortere. Dette er alltid en vurderingssak når det gjelder yttersåler og gummiblandinger.

Liten forsterking på tåpartiet gir den lille ekstra beskyttelsen og robustheten.

Ultra Raptor GTX sitter godt på foten og passer veldig bra på norske føtter. Italienske merker har i grunn fått et ufortjent dårlig rykte på seg for å være smale, men det stemmer absolutt ikke i alle tilfeller. Ultra Rptor GTX er forøvrig liten i størrelsen så her må du gå opp i størrelsen.

Les mer og kjøp Ultra Raptor GTX her


TIPS:
Ultra Raptor GTX har i år (2021) også kommet i en Mid versjon!

Alfa Drift Advance GTX

«Komfortabel fra første tur, har et godt grep, tåler robuste værforhold, har god bevegelsesfrihet og gir god støtte rundt anklene. Vi kan ikke gi Drift Advance GTX noe annet enn toppkarakter.»
Dagbladet, Test av tursko 2020

Alfa har lange tradisjoner i Norge med å lage gode fjellstøvler, men de kan mer enn å lage fjellstøvler i skinn. Drift Advance GTX er en utrolig god tursko og det er en grunn til at den vant Dagbladets test.

Modellen er lett og veldig komfortabel og yttersålen gir deg et godt grep mot underlaget. Passe stiv for god for-avlastning, god forsterking på tåpartiet og hurtigsnøringen gjør den enkel å ta av og på.

En testvinnende sko fra Alfa kan nesten ikke bli feil (så sant du ikke har veldig smale føtter)

Kjøp og les mer om Alfa Drift Advance GTX her

Scarpa Mescalito

Italienske Scarpa er et veletablert merke innen tursko, fjellstøvler og ikke minst ski- og rando-støvler.

Mescalito GTX har vært på markedet i noen år og den har blitt vedlig godt tatt imot. Den passer godt til norske føtter, har Gore-Tex membran, samt yttersåle fra Vibram («kongen av såler»).

Mescalito er utviklet for tekniske anmarsjturer (på veil til klatreveggen), så dette er en teknisk og presis sko. Du får god følelse med underlaget og den har et eget klatrefelt i tuppen av sålen.

Vi syntes også at den ser utrolig rå ut 🙂

Kjøp og les mer om Mescalito GTX her

Viking Anaconda 4×4

I likhet med Alfa er også Viking et godt kjent merke i Norge og de er spesielt store på barnesko. Men Anaconda 4×4 er vel en av de modellen som veldig mange kjenner til og som mange har et forhold til.

Dette må være markedet mest robuste tursko og den er kjent for å ha en god og bred lest. Denne skoen tåler mye juling og passer til turer i all slags vær og all slags terreng. De har Gore-Tex membran og det smarte BOA lissesystemet. Det gjør snøring og justering av lissene superenkelt.

Yttersålen har et godt grep og grovt mønster, så dette er en skikkelig traktor i terrenget som får deg frem trygt og godt.

Dette er en unisex-modell som går fra str 37 og helt opp til 47.

Kjøp og les mer om Viking Anaconda 4×4 her