Hverdagseventyr

Alle har godt av opplevelser i hverdagen, en pustepause eller bare det å gjøre noe helt annet. Rett og slett et positivt avbrekk. Frisk luft, god mat, natur og kjærkommen mestringsfølelse.

Vi snakker ofte om hva vi gjør mellom klokka åtte og fire. Jobb er viktig, men er tross alt bare en tredjedel av hverdagslivet. Utfordre deg selv til å fylle de to andre tredjedelene med verdifullt, ekte innhold.

Hverdagseventyr – smak på ordet, og drøm deg bort!  Et nært og kortreist eventyr i naturen gir realt påfyll for hode og kropp. Det skal ikke så mye til, og det er kun fantasien som setter begrensninger.

Planlegg ett eventyr hver måned

Vi i Hekta På Tur er opptatt av hverdagseventyr. Derfor planlegger vi ett i måneden gjennom hele året. Her deler vi noen enkle tips for hvordan du kan komme i gang.

De enkleste eventyrene starter rett etter jobb. Dra ut på eventyr og hjem til egen seng sent på kvelden. Det er lettest å komme i gang om du begynner med slike turer.  

Eventyr med overnatting

Dersom du vil ta det ett skritt lengre, legg inn overnatting i det fri. Sett klokka på seks, få med deg soloppgangen, en god frokost og kanskje litt bålkaffe? Å dra rett på jobb etter en overnatting ute, er en fantastisk start på dagen!

Ikke nok med det; du vil bli mottatt som en hjemvendt eventyrer når du kommer på jobb. Du vil være fulladet av energi og opplevelser, og ha følelsen av å ha vært borte en hel uke.

Forslag til hverdagseventyr

  1. Avtal med venner, kollegaer, barna dine eller ektefelle/kjæreste god tid i forveien. Dette skal gjennomføres, derfor må kalenderen ryddes. Etter hvert innfører du/ dere kanskje en fast turdag i måneden.
  2. Finn et sted i nærområdet ditt. En liten ås, nærmeste strand, en gapahuk eller lignende. Gå gjerne en søndagstur og ha øynene åpne for fine plasser.
  3. Ikke avlys turen på grunn av dårlig vær. De fineste opplevelsene får du ofte i litt grumsete vær. En god tarp, en gapahuk eller et telt gir god beskyttelse uansett vær.
  4. Pakk kvelden før og reis rett fra jobben.
  5. God mat og drikke blir mye bedre ute. Planlegg maten dagen før. Gjør mest mulig klart på forhånd. Vær litt raus med maten og godbitene.
  6. Grunnregelen for å trives ute er at du er varm, tørr og mett. Dunjakke, lue, ulltøy og hansker er et must på tur – selv på sommeren.
  7. Bål er ekstra kos på tur. Ta med ett par opptenningsbriketter og noen kubber med ved slik at du lett får fyr i bålet. NB! Sjekk om det er bålforbud i din kommune. Alternativ til bål er grill, eller en brenner/kokeapparat.

Se også våre forslag til pakkliste/huskeliste til ditt hverdagseventyr her