Superlette telt

Teltet ditt er på mange måter det ultimate symbolet på frihet. Du kan dra hvor du vil, når du vil – ditt mobile hjem er med deg. Det skal gi deg ly for vær og vind, plass til utstyr, sterke opplevelser – og en god natts søvn.

Våre telt er ikke noe « bruk og kast» produkter. Ofte er de ment for å vare livet ut og bli en trofast følgesvenn. Teltet ditt vil være med deg på dine turer og eventyr som du opplever på din vei. Vi håper det blir mange av dem.

Nå er det slik at når man velger telt, så får man aldri i “pose og sekk”. Man må velge bort noe, og man får ikke alt i et telt.

Når bør jeg velge et superlett telt?
Superlette telt blir aldri så sterke som litt tyngre kvalitetstelt, og er  gjerne lavere under taket. Derfor er vårt råd at dersom du ikke skal bære teltet på ryggen over lengre tid, bør du se på litt tyngre telt. Bruker du kano, kajakk, mc eller snøskuter, er det ingen grunn til å velge de letteste teltene. Ofte betyr superlett også at de koster en del mer.

Skal du derimot gå på fottur med stor sekk, så er det ingenting som slår et superlett og svært pakkbart telt.
Vi i HPT er svært kresne på hvilke telt vi tar inn, ingen telt kommer inn i våre hyller uten at vi selv kan gå god for dem.

Hvilket telt bør jeg velge?
Vi har tre serier i kategorien superlette telt som vi er svært stolte av. Alle disse teltene tåler mye juling i form av vær og vind. De har høy kvalitet og detaljer som du vil sette pris på. I tillegg har alle disse teltene en høy annenhåndsverdi. Kjekt, dersom du en gang skulle ønske å selge dem.

Mira HL-serien fra Exped

Exped er kjent for sine ekstremt behagelige liggeunderlag og de vet hvordan de skal lage gode frilufts-produkter.

Telt-serien Mira HL er ikke noe unntak og består av superlette telt som gir en god kombinasjon av plass, komfort og lett vekt. Teltene er designet for å være frittstående og har god takhøyde, slik at det er fint mulig å sitte komfortabelt inne i teltene.

Teltduken kan tas helt av dersom det er veldig varmt og man ønsker maksimal ventilasjon.

Dersom du er på jakt etter et supelett telt bør du virkelig ta en titt på Mira HL-teltene.

Se Mira HL-serien her

Fira UL-serien fra Gipfel

Gipfel lager utrolig bra telt til meget hyggelige priser og Fira UL-serien er “små tøffe rakkere”.

Teltene har god takhøyde, tåler masse vind og er lett og kompakt. Kraftig bunnduk, så behovet for footprint er ikke-eksisterende.

Teltene har kuppel-konstruksjon og du monterer innerteltet før du legger over ytterduken. Det er superraskt å montere og har mange smarte finesser med lommer, opphengsløkker osv. 2 +UL har også et større fortelt for oppbevaring av utstyr.

Fira 2 UL veier kun 2,45kg og Fira 2+ UL veier kun 3,3 kg .

Se Fira UL-serien her

Test: “Test av Gipfel Fira 2+ UL”

Hubba-serien fra MSR

Superlette telt fra en av verdens mest annerkjente produsenter.

Teltene har mesh innertelt som stort sett fjerner kondens problemer.

De er supre til vår, sommer og høst, men ikke godt egnet for bruk om vinteren.

Hubba serien har “kuppel/iglo” konstruksjon og de er frittstående.

Litt små, så dersom man ønsker mer komfort, gå opp ett hakk (f.eks fra 2-manns til 3-manns osv.)

Se Hubba-serien her

Nallo-serien fra Hilleberg

Svenske Hilleberg er kjent for å lage verdens beste tunneltelt. Nallo er den superlette serien fra Hilleberg. Disse teltene er også glimrende til bruk om vinteren.

Kjøper du et telt med betegnelsen “GT” fra Hilleberg er det med ekstra stort fortelt.

Nallo-serien er de mest solide superlette teltene vi har. Derfor er de heller ikke de letteste og mest kompakte. Kjøper man Hilleberg er man garantert det beste. Det er bare å sove godt – teltet vil ikke blåse ned i løpet av natten.

Se Nallo-serien her