Produkttest: Gipfel Fira 2+ UL

Navn: Morten Hatland
Instagram: @ortenhatland

Gipfel, en ukjent teltprodusent for mange, selv for meg. Men nå fikk jeg endelig muligheten til å teste ut et av Gipfel’s mange telt, nemlig Gipfel Fira 2+UL. Ett selvstående kuppeltelt for 2+ personer. 

Til tross for Coronaviruset som har preget alles hverdag de siste ukene har vi klart å gjennomføre 2 fine teltturer i nærområdet.

For meg og min familie som har vært heldige så langt uten smitte, har det vært veldig viktig å komme seg ut, bort fra folkemengder og nyhetsbilde som preger tv-skjermer og aviser. En pause … Dette har vi gjort med kortreiste teltturer i helgene, etter hjemmeskole og hjemmekontor er unnagjort i ukedagene.

Vi har lagt 2 voksne og 1 barn i teltet, og da har vi ligget godt, men da med sekker og utstyr lagret i ytterteltet, og sjokolade og kortspill i innerteltet J. God takhøyde til å sitte, og guttungen på 6 år hadde ståhøyde. Anbefaler ikke 3 voksne i teltet, da dette kan bli noe trangt og intimt.

Første overnatting var nord på Askøy-Herdla i åpent terreng med vindstyrke 15-18 m/s, det var ikke noe problem med Gipfel Fira 2+ UL og alle barduner strammet. Var greit å sitte opp også i vind når man er 2 stk. Vi sov godt med minimal blafring i teltduken, og vi ble servert stjerneklar himmel på kvelden.

Andre overnatting padlet vi med PackRaft på ett lokalt vann i Alvøen og overnattet på en øy. Der var det tid for både skattejakt og bålkos, og vi hadde strålende sol (enda i Bergen, tro det eller ei). Her var det kun meg og guttungen, og vi hadde veldig god plass i innerteltet til sekk, utstyr og ett slag yatzy

OPPSETTING

Selvstående kuppeltelt som er veldig enkelt å sette opp med kryssende stenger. Også lett å pakke ned og komprimere i pakkposen som har stor åpning og plass til telt, stenger og plugger.  

KOMFORT

Til tross for sine beskjedne 200 cm lengde i innertelt, er det bratte vegger og høyt tak som gjør det til ett romslig telt selv for meg som er 185cm lang og Exped synmat LW liggeunderlag. Ytterteltet er stort nok til å lagre sekk og koke mat.

TEKNISKE LØSNINGER

Gode Y aluminium teltplugger, 3 innvendige lommer til utstyr, myggnetting i tak og foran inngang innertelt, 4 opphengsløkker som du kan henge opp tørkesnor/tørkeloft i, oppheng til lykt, God avstand mellom innertelt og yttertelt, med veldig god utlufting. Det er også en solid bunn duk som går 15cm opp langs sidene. Bardunstrammerne er en patent av aluminiums ringer som bardunene går gjennom, og dette fungerer overraskende bra.

VÆRMOTSTAND

Teltet ble testet i 15-18 m/s, det var ingen problem for denne konstruksjonen. Vært lite regn i testperioden (enda i Bergen), men kvalitetsfølelsen sier meg at dette skal tåle store nedbørsmengder.

KVALITET / DUK

Duken virker veldig solid og lett å stramme til. På ytterduken kan du velge 3 forskjellige innganger, avhengig av hvilket oppsett du ønsker. Innertelt kan brukes alene på godværsdager som gir deg ekstra frihetsfølelse og følelse av at du er nærmere naturen.

Vekt – 3,3 kg brutto, 3,1 kg netto

Dette teltet ville jeg anbefalt til 2 personer, eventuelt 2 voksne og 1 barn. Ett godt telt som ikke er for tungt og gir mye valuta for pengene.

God tur !