• Gratis frakt over 1000,-
 • Superrask levering
 • Gratis bytte
 • 30 dager åpent kjøp
Sove ute
Turglede for familien

Navn: Katrine Bjellhansen
Instagram:@vihardetbestute

Vår ambassadør Katrine Bjellhansen bor i Oslo sammen mannen Pål og barna Pernille 9 år og Kornelia 8 år. De elsker å være ute i naturen å utforske nye steder og opplevelser. Familien koser oss på toppturer, fjelltur, telttur, tur til sjøen eller tur i skogen. De er også veldig glade i å lage bål og nyte forskjellig mat ute. 

Katrine fikk i oppdrag av oss å ta med seg barn og mann ut på telttur for å teste:

 • Bergans Trollhetta 4
 • Samtidig skal de komme med tips og råd til andre småbarnsforeldre som ønsker å ta med barna på tur.

Fem tips til hva man må tenke på når man har med barn på tur

1: Ekstra sokker, votter og ulltøy.
2: Husk å kle på barna før de blir kalde.
3: Ha en bar eller frukt på lur, siden maten tar litt ekstra tid å lage ute. Også lurt med en godbit i lomma på turveien.
4: Varmeflaske til natten.
5: Lys til å ha i teltet og hodelykt til dobesøk, så barna føler seg trygge.

Planlegging

Vi skal på tur med barna å overnatte i teltet Bergans Trollhetta4. Dette er et nytt telt for oss så det blir gøy å prøve noe nytt. Vi skal vise dere triks og tips til en enkel, spennende og morsom tur for store og små.

Hele familien gleder seg til en natt ute. For oss er dette kvalitetstid uten hverdagens sjas og mas. Alle blir sett og hørt og alle bidrar.

Man trenger ikke dra langt for en natt ute. Det viktigste er at man koser seg å holder seg tørr, varm og mett. Ønsker du å ta med barna dine ut på tur og trenger tips til hva du bør ha med og hvilke aktiviteter dere kan gjøre, så følg med.

Planleggingen er i gang, teltet er test-slått opp, noe som vi liker å gjøre med nye telt. Det er også greit å feste innerteltet så går alt fortere når man kommer fram til overnattingsstedet og skal sette opp teltet. Dette var et enkelt og fint telt å slå opp, og alle var med å sette det opp.

Når vi drar på tur er det viktig at alle får være med å bestemme hvor vi skal sove, vil vi ligge ved vann eller vil vi ligge ved et fjell? Skal vi gå langt eller skal vi gå kort? Dette gjør at vi alle gleder oss til å komme fram til plassen VI har valgt. 

Pakking er også veldig viktig, hva må vi ha med for å holde oss tørre, varme og mette?

Jentene bærer dette i sekkene sine:

 • Liggeunderlag 
 • Sovepose
 • Ulltøy
 • Fleecegenser
 • Sokker
 • Tykk jakke
 • Hals
 • Hodelykt
 • Drikke/varme flaske
 • Kopp
 • Kniv
 • Uno

Dette gir jentene mestring. Det å kunne klare å bære de aller viktigste tingene man trenger selv er veldig stas. Men vi startet i det små og har sakte men sikkert gitt dem mer tyngde. Det er viktig at det ikke er for tungt. Tur skal være gøy.

Gjennomføring

Da var testdagen i gang og vi gledet oss veldig. Alle fire hadde ferdigpakket sekk stående klar hjemme, så det var bare å hoppe i turtøyet rett etter skole og jobb.

Fantastisk vårvær var bonus. Turen inn til teltplassen tok ca. 25min. Det var litt fuktig, men ellers ganske bart og fint. Vi hadde to litt slitne jenter etter en lang uke, så det var bra at turen ikke var så lang. På veien så vi etter hjerter og fant noen fine. Det er som en skattejakt. Vi plukker også opp alt søppel vi finner på veien. Vi liker ikke at folk forsøpler naturen vår, men heldigvis var det ikke mye å finne denne gangen.
 
Bergans Trollhetta 4 var trygt plassert nederst på sekken til Pål. Med en vekt på 3,8 kg er dette et lett og fint 4 manns telt. Vel framme satt vi i gang å finne ut hvor teltet skulle stå. Det er viktig å tenke på vind- og bålretning. Når plassen var valgt, børstet jentene den fin slik at alle kongler og kvister ble borte.

Teltet ble åpnet og tingene ble lagt utover, to plugger ble festet i teltet så ikke duken skulle fly bort fra oss. Kornelia ordnet lett alle stengene inn i teltduken, Pål og Pernille festet lett alle pluggene. Dette er et veldig enkelt telt å sette opp, og det gir mestringsfølelse for barn å kunne sette opp og velge stedet de skal sove. Pernille og Kornelia hadde egentlig fint klart å sette dette opp selv. Teltet har en enkel glidelås-åpning som festes fint opp for enkelt å komme inn og ut. Plassen inni teltet er perfekt for oss fire – fin høyde, bredde og lengde.

Soveposer og liggeunderlag ble lagt inn i teltet og sekkene ble satt inn i forteltet. Forteltet hadde god plass til alt utstyr og fin høyde. Super myggnetting-skjerming inn til sovedelen. Teltet har også fine lommer til ting og tang på innsiden og det er supert når barn er med. Disse lommene er kjekke til diverse nødvendigheter; hodelykter, ekstra sokker, ekstra hals, uno og for vår minste jente som har diabetes 1, så kan vi ha ekstra utstyr til henne der.

Etter middag var tiden inne for å krype ned i soveposen, alltid før de går inn må jentene løpe eller hoppe litt så de har varmen i kroppen. Det er viktig å huske på at en sovepose ikke varmer deg opp, den holder på varmen. Jentene liker veldig godt å kose seg i teltet å spille Uno, de har også Exped Chair Kit som gjør at de sitter litt ekstra godt inne i teltet og kan kose seg.

Natten var super, ikke ofte alle fire sover så godt. Pål var i gang med bål og kaffe da jeg våknet, jentene kom krypene ikke lenge etter. Deilig med varm kaffe og kakao og å høre skogen våkne.

Etter litt lek ble det møljeegg til frokost. Jentene lekte og koste seg i teltet og i hengekøya, de gikk en liten tur og så etter vårtegn og lagde tre på rad. På vei hjem fant Pål noen turstokker til jentene for veien hjem var mye nedover og litt isete. Turen hjem gikk fort og greit i  nydelig vårvær.

Konklusjon

Bergans Trollhetta 4 er et supert telt som både er lett å bære og enkelt å sette opp.
Det virker som en solid duk å fine glidelåser og stropper.  Plassen inne var super for oss og forteltet var fin for bagasjen vår. Dette er et telt jeg kan anbefale for en familie opp til fire stk.

Ønsker alle en god tur.

Hvorfor være inne når alt håp er UTE ❤

Katrine, Pål, Kornelia og Pernille