Nybegynnertips til SUP

SUP eller Stand Up Paddleboarding er en fantastisk måte å oppleve naturen på. 

Det er noe eget med stillheten og nærheten man får til naturen på SUP. Ikke bare kan du nyte omgivelsene over vann,- er vannet klart nok kan du også få et innblikk i det yrende livet under vann.

Kunne du tenke deg å prøve SUP, men er usikker på om det er noe fra deg? Stine fra Explore Helgeland gir deg sine fem beste nybegynnertips til SUP, og har også laget en kort introduksjonsfilm. 

Sjekk ut Explore Helgeland her

Se vårt utevalg av SUP her

5 Nybegynnertips til SUP

1. Start i rolig vann: Er du helt nybegynner, så start på grunt og rolig vann. Start med korte turer, lek mye med SUP-en, og gi deg selv tiden til å bli komfortabel.

2. Kle deg etter vanntemperaturen og bruk snor mellom SUP’en og leggen din – en såkalt leach. Da forsvinner ikke brettet dersom du faller av.

3. Knekk i knærne: Du holder balansen bedre ved å ha en liten knekk i knærne.Lær deg også å falle av brette og komme deg opp igjen, dette øker selvtilliten.

4. Finn balansepunktet: Dette er normalt ved bærehåndtaket på midten av brettet. I starten kan det også være lurt å veksle mellom å stå og sitte på knærne, siden man kan bli sliten av å bare stå.

5. Åretak: Åretakene begynner langt fremme og inntil SUP’en – åren skal opp igjen når den har passert føttene dine.