• Gratis frakt over 1000,-
  • Superrask levering
  • Gratis bytte
  • 30 dager åpent kjøp
Sove ute
10 magiske grunner til at vi elsker oktober

Høsten er en magisk årstid der blant annet fjellet viser seg fra sin flotteste side. Under har vi samlet 10 grunner til at vi virkelig elsker oktober og i tipsene finner du også små mikroeventyr

1. Bål:

Bålforbudet er opphevet og det er ekstra hyggelig å samles rundt et bål når man er ute. Ikke bare på grunn av varmen, men også lyden, de gode samtalene og all den gode maten man kan lage.

2. Frisk og klar luft:

Luften blir ekstra kald, klar og «crispy» i oktober og naturen forbereder oss på den kalde tiden som er foran oss. Ta et skikkelig godt magadrag neste gang du er ute, og kjenn så deilig det er når lungene fylles med høstluften.

3. Høstfarger:

Finnes det noe finere enn å gå i fjellet på denne tiden og se alle de fantastiske fargene? Vi er stor fan av å raste, ikke haste når vi går i fjellet. Ta heller en ekstra rast og husk å stoppe opp når du er ute på tur slik at du kan nyte omgivelsene.

4. Innsekter og andre småkryp:

Mygg, knott og andre irriterende insekter er borte for sesongen, så man slipper å høre summingen og slå rundt seg når man nyter turen. En annen skapning det er deilig å slippe er hoggormen som har gått i dvale for høsten.

5. Morgenrim:

Ikke bare er rim på bakken flott å se på, en tidlig morgen før sola tar, det lager også en egen hyggelig lyd når man går på tur.

6. Soloppgang:

Når vi snakker om tidlig morgen, er soloppgangene om høsten ekstra flotte og gir et fantastisk gyllent lys. Sover man ute en natt kan det virkelig være verdt å sette klokka litt tidlig for å få med seg dette, og heller krype ned i den varme soveposen igjen.

7. Solnedgang og stjernehimmel

Få med deg en solnedgang i løpet av oktober. Ta en tur i nærmarka en kveld, fyr opp bålet, hør på stillheten og nyt en flott himmel. Er himmelen klar kan du også oppleve en helt MAGISK stjernehimmel så lenge du har kunstig lys på avstand

8. Den første snøen

Første snøfall kan dukke opp allerede i oktober i fjellet (og også i lavlandet). Det er noe litt eventyraktig ved å se naturen gå fra høstfarger til hvitt. Lydene blir mykere og naturen får en egen stillhet. Nå er det bare å ta et skikkelig magadrag med kald, frisk luft og nyte at vi er på vei over i en ny sesong.

9. Varmt i koppen:

Det er akkurat som om kakao, kaffe eller noe annet varmt i kroppen smaker ekstra godt når været blir kjøligere.

10. Jakt:

For mange betyr høsten jakt etter fugl eller små- og storvilt. Man kan selvfølgelig også jakte etter magiske turøyeblikk eller den perfekte campen.

Nyt oktober kjære turvenner og ta oss veldig gjerne med på tur ved å bruke #hektapåtur