• Gratis frakt over 1000,-
  • Superrask levering
  • Gratis bytte
  • 30 dager åpent kjøp
Sove ute
Ta kveldsmaten ute

Selv om høsten fører med seg mørkere kvelder og kjøligere luft, er det også en fantastisk tid å oppleve naturen på. I en travel hverdag kan det være vanskelig å prioritere naturen og en kveld ute, men gi det et forsøk likevel. Hva med å ta kveldsmaten ute midt i uka? En litt annerledes kveld og opplevelse for små og store. Man trenger verken å gå spesielt langt eller gjøre en slik tur komplisert. Det enkleste er ofte det beste!

Pakk sekken med litt god mat, sitteunderlag, primus/ved, og en ekstra ullgenser. Gå til din nærmeste favorittplass (kan være i hagen), fyr opp bålet* eller en gassbrenner og gjør deg klar for kveldsmat. Målet er å gjøre noe annet for en kveld, og forhåpentligvis fører det til et ønske om gjentakelse. Så hva kan man nyte av mat og drikke på en slik kveld?

Toast:

Gjør klar brødskiver på forhånd og legg de i et toastjern på bålet eller over brenneren. Det er også mulig å pakke toasten inn i aluminiumsfolie og legge på glørne. Et vaffeljern gjør også susen

Pinnebrød:

Klassikeren pinnebrød slår sjeldent feil. Deigen lages på forhånd slik at jobben ute blir å rulle ut deigen, tvinne den rundt en pinne for så å steke pinnebrødet over glørne på bålet.

Pølser:

Pølser grillet på bålet eller i stekepanna kan heve en dag betraktelig. Kok eventuelt pølsene på forhånd og ha i en pølsetermos. Da tar det ikke mange minuttene før herremåltidet kan serveres.

Suppe

Enten om du tar med en pose eller lager fra bunn smaker det godt men en varmende suppe hele året. Det fungerer også helt utmerket å gjøre suppa klar på forhånd å ta med ut i en termos.

Vafler/pannekaker:

En søtere variant av kveldsmaten og en hyggelig aktivitet kan være å steke vafler eller pannekaker ute. Lag vaffelrøre/pannekakerøre på forhånd og hell over på en flaske. Ingenting er vel bedre enn lukten av nystekte vafler, og ekstra stas er det når vaflene stekes i et vaffeljern på bålet eller primusen

Snacks:

Pinne + Marshmallows + Bål = Sant

Kakao/Kaffe:

Kveldskosen trenger faktisk ikke bestå av mer enn bålkaffe, kakao eller noe annet varmt i koppen. Sett kaffekjelen på bålet eller kok opp vann på primusen. En marshmallows eller to i kakaoen setter prikken over i’en, og husk at alle må få likt antall 😉

Sjekk ut våre smarte bålprodukter her.

Nyt kveldsmaten ute og ta oss gjerne med på tur ved å bruke #hektapåtur

PS: Generelt bålforbud i Norge mellom 15.april og 15.sep. Husk å sjekke restriksjoner for bål i din kommune.