Turstoler: Slik sitter du komfortabelt på tur!

Når man er på tur kan det ofte være en utfordring å finne seg en god sittestilling hvor man får hvilt ryggen. Heldigvis finnes det gode løsninger. En god turstol skal være lett og komfortabel, slik at du kan nyte tiden ute i naturen maksimalt.

Dette må du tenke på ved valg av turstol:

  • Vekt
  • Sittehøyde
  • Rygghøyde
  • Isolasjon
  • Pris


De fleste ønsker nok en superlett stol som har god sitte- og rygghøyde, som isolerer godt og som er rimelig. Denne stolen er enda ikke oppfunnet, så du må finne ut hva som er viktigst for deg.

4 typer turstoler

Vi har delt inn stolene i 4 forskjellige kategorier

Chair kit / Cloud Chair

Et Chair Kit er etter vår mening et must for alle som er glade i turlivet. Hvis du allerede har et oppblåsbart liggeunderlag, så bør du seriøst vurdere å kjøpe deg et Chair Kit.

Et Chair Kit er egentlig et trekk som man trekker på utsiden av liggeunderlaget. I dette trekket er det noen stenger og stropper som gjør at man kan brette liggeunderlaget til en stol. Genialt!

Det er mange fordeler med å kjøpe seg et Chair kit. Siden du benytter liggeunderlaget ditt får du en stol som er meget varm, takket være isolasjonsevnen til liggeunderlaget ditt. Når du ikke benytter liggeunderlaget som en stol, vil trekket være med på å beskytte liggeunderlaget ditt mot røffe steiner, kvister osv, slik at det ikke går så lett hull på liggeunderlaget.

Pass på at du kjøper riktig størrelse på chair-kitet i forhold til ditt liggeunderlag.

Se alle våre chair kit / cloud chair her

Turstol med isolasjon

Om du ikke har et liggeunderlag som passer i et Chair-kit kan et godt alternativ være en isolert turstol. Her finnes det et veldig få modeller, men vi har funnet en stol som fungerer veldig godt. Falkeberg Air Chair gir isolasjon, takket være luftkammer, samtididig som den har ordentlige bein og en fin sitte- og rygghøyde.

Falkeberg Air Chair kan du lese mer om her

Falkeberg Ground Chair – Ultra komfortabel, vanntett turstol som varmer!  Stolen veier kun 770g og gir deg enormt mye luksus for grammene. Den er veldig enkel å sette opp og du kan enkelt justere ryggvinkelen til den perfekte stillingen for deg.

Undersiden av stolen er laget av robust materiell på hele 420D! Dette sørger for at du kan bruke stolen uten å være redd for hull. For å gi en indikator på hvor slitesterkt 420D faktisk er så brukes denne type materiell på mange packrafter.

Stolen er hele 12cm tykk og sørger for at du både sitter komfortabelt og at du holder deg varm. For det første vil luften i stolen skape et isolerende lag mellom deg og bakken, slik at du slipper å fryse. For det andre vil ujevnheter i bakken effektivt absorberes.

Falkeberg Ground Chair kan du lese mer om her

Turstol med lav rygg

Dette er nok den turstolen flest forbinder med en “turstol”. Her får man lette og gode stoler.

I dette segmentet finnes det mange modeller. Helinox er kanskje verdens mest kjente produsent og de lager ekstremt robuste og lette stoler. De er forøvrig litt kostbare, men ryggen din vil takke deg til slutt uansett.

Det finnes også rimeligere modeller som veier litt mer, så her er valget ditt. Lett og kostbart eller litt tyngre og rimeligere?

Et meget godt alternativ i denne kategorien er Falkeberg Camp Chair. Det er mye stol for pengene!

Den norske oppfinnelsen Vidda Of Norway Camper er også en smart liten stol. Det er også ekstra kult at den er designet i Norge!

Se alle våre turstoler med lav rygg her

Turstol med høy rygg

Hvis du er ute etter maksimal komfort bør du vurdere en stol med høy rygg. Disse koster litt mer og veier litt mer. Men så utrolig komfortabelt det er. Helinox har noen skikkelige godbiter i dette segmentet som nesten bare må oppleves.

Disse stolene har som regel også en høyere sittehøyde.

Se alle våre turstoler med høy rygg her

Konklusjon

Uansett hvilken type turstol du velger vil du få en bedre turopplevelse.

Ryggen din vil hvertfall takke deg!

God tur og sitt godt!