• Gratis frakt over 1000,-
  • Superrask levering
  • Gratis bytte
  • 30 dager åpent kjøp
Sove ute

Om LiggeunderlagInvester i et godt liggeunderlag!

Er det noe du bør bruke litt penger på er det liggeunderlaget ditt. Hjelper ikke med verdens beste sovepose dersom underlaget ditt er feil. En god natts søvn er essensielt for hele turopplevelsen, og liggeunderlaget bidrar i stor grad til dette, både når det gjelder komfort og varme. Et liggeunderlag er faktisk det som isolerer deg mot bakken og tar av mot kvister, steiner og ujevnheter i grunnen. Du skal derfor stille strenge krav til ditt liggeunderlag. De fleste liggeunderlag kommer i UL (ultra light) utgaver også, disse er lettere, tar mindre plass - men det går lettere hull på disse.


Hva betyr R-verdi?

Alle gode produsenter av liggeunderlag oppgir R-verdi. Dette beskriver isoleringsevnen og en høyre R-verdi betyr bedre isoleringsevne.Vurder behovet ditt og finn det liggerunderlaget med den R-verdien som passer best for deg. For vinterbruk bør du ha en R-verdi på 4,5 og mer. For vår, sommer og høst holder det med ca 3. Kjøp aldri et liggeunderlag som ikke oppgir R-verdi - det er en dårlig investering som du vil angre på.Kalde vinterturer

På kalde vinterturer er det smart å alltid ha med et vanlig foam underlag i tillegg som du legger ned mot snøen med ditt vanlige liggeunderlag oppå. Et foam underlag er også greit å bruke når du raster til lunsj osv også. Ingen lager bedre foam underlag enn Therm-A-Rest mener vi. Disse har en R-verdi på 2,7.


Ha med deg reperasjonssett på tur!

Ulempen med oppblåsbare liggeunderlag er at det kan gå hull på dem, spesielt om man bruker det ute i campen eller på et svaberg. Pass derfor alltid på å ha med et reperasjonssett i sekken. Rep.sett følger med liggeunderlagene. Lær deg å lappe liggeunderlaget ditt, så går det raskere i felten. Gaffa tape eller Gorilla Glue tape fungerer også glimrende til lapping av liggeunderlag. Bruks og isolasjonsevnen blir ikke svekket av lapping. En god rettesnor er at jo lettere liggeunderlaget ditt er desto mindre tåler det. Vanlig bruk i telt tåler alle uten problemer.

Pumpesekk, integrert pumpe eller blåse opp med munnen?

Liggeunderlag som er fylt med dun eller fiber må pumpes opp med pumpesekk eller integrert pumpe, ellers så vil fukt fra pusten din skade liggeunderlaget over tid. Samt at det går MYE fortere å blåse opp liggeunderlaget med en pumpesekk.


Gjør liggeunderlaget ditt om til en varm og komfortabel stol!


Et veldig godt tips er å kjøpe et Chair Kit til liggeunderlaget ditt. Da kan du raskt og enkelt gjøre om liggeunderlaget ditt til en komfortabel stol med masser av isolasjon. I tillegg så beskytter det liggeunderlaget ditt mot steiner og kvister når du har det utenfor teltet ditt.  Chair kit er ikke billig, men du vil garantert takke oss for dette rådet.Husk at komforten stiger proporsjonalt med tykkelsen på liggeunderlaget.