Art. nr.H018111

Hilleberg ALLAK 3

3 personer

Frittstående kuppel 3-manns telt!

Farge

13400 ,-

På lager

Beskrivelse

Produktomtaler ()

Om Hilleberg

Bytte og retur

Superlett og ukomplisert - helt frittstående; Allak er et virkelig allroundtelt. Nå i en større modell for 3 personer!

Teltprofil

Målsetningen vår med Allak var å lage et helt frittstående, meget lett telt for bruk hele året. Kort sagt en superlett utgave av Staika. Allak har samme type integrerte fortelt og 3-stangs- konstruksjon som Staika, men er produsert i superlett duk for å spare vekt. Resultatet er et telt med to fortelt og to innganger som kun veier 3,7 kg. De tre stengene i Allak krysser hverandre på tre steder. Det gjør teltet stabilt nok som helårstelt i så vel høyfjell som i mer beskyttet terreng. Men Allak er på grunn av den lette Kerlon 1200-duken ikke like robust som sin “Kerlon 1800-fetter”, Staika. Den meget kompakte utførelsen og den helt frittstående konstruksjonen gjør Allak ideelt der hvor det er vanskelig å finne en teltplass på grunn av stein eller sand. Teltet er dessuten meget godt egnet for et friluftsliv hvor det settes opp og tas ned hver dag. Kuppelkonstruksjonen med tre kryssende stenger gjør det også stabilt nok til å brukes i baseleir uten daglig tilsyn, iallfall så lenge været ikke er for dårlig.

Brukere av Allak

I løpet av de to årene vi har utviklet Allak har teltet blitt det naturlige valget for alle som ønsker komforten et helt frittstående telt gir - med superlett vekt. Hver gang våre testere har vært usikre på hva slags forhold de kan forvente seg på en tur har de valgt Allak. Padlere setter pris at det enkelt kan settes opp nesten hvor som helst, mens fotturister liker stabiliteten og den gode plassen - og den lave vekten. Alpinister setter pris på Allak både for den frittstående designen og den gode plassen, men også for evnen til å tåle stor snøbelastning. Lange personer blir gledelig overrasket over den sjenerøse liggelengden.

Hilleberg Lables:

Uansett label er samtlige Hilleberg telt konstruert og produsert med samme omtanke for sluttbruker. De skal gi et god og trygg beskyttelse for vær og vind, de skal være enkle å sette opp selv i vanskelige vær/vind forhold. Innertelt og yttertelt skal alltid monteres samtidig.  Produktet skal ha en lang levetid og gi en varig verdi til brukeren. Hilleberg blir av mange regnet som verdens beste produsent av telt – spør en som har et Hilleberg telt og du vil forstå hvorfor.

Red line:

Red line er Hillebergs serie av robuste helårstelt som tåler kraftig snø og vindbelastning. Fordelen med Red line er at disse er vesentlig lettere enn Black line. Mange mener at Red line er den optimale kombinasjonen av styrke og vekt.

 • Yttertelt:          Keron 1200
 • Teltstenger.       9 mm
 • Barduner:         3 mm Vectran
 • Plugger:           V-pegs for godt feste
 • Litt mindre kraftig glidelås enn på Black Line
 • Nettovekt - 3.2 kg
 • Bruttovekt - 3.7 kg
 • Høyde Innvendig - 110 cm
 • Areal Innertelt - 3.8 m²
 • Areal Fortelt - 2 x 0.8 m²
 • Stenger (9 mm) - 3 x 370 cm
 • Teltplugger - 14 V-Pegs
 • Pakket størrelse: 50 cm x 18 cm Ø

Hvert Hillebergtelt leveres med yttertelt, innertelt, barduner, med strammere, stenger, plugger, oppbevaringsposer for telt, stenger og plugger, resevestangdel med reparasjonshylse samt instruksjoner.

“Nettovekt” er innertelt- og yttertelt samt stenger. “Bruttovekt” er telt inkludert alt som følger med.