Dette bør du ha i dagstursekken

En dagstur kan være mye forskjellig og innholdet i sekken vil variere basert på hva slags tur du skal på.

I dette tilfellet har vi forsøkt å lage en generell guide til produkter som kan være lurt å ha med seg på dagsturer.

1. Varm jakke

En isolerende jakke med dun eller fiber tar ikke så mye plass i sekken og det er utrolig deilig å ta på seg om det skulle bli litt kjølig. Sørg gjerne for at den ligger lett tilgjengelig, slik at du kan ta den på deg også ved korte stopp. Se vårt utvalg til herre og dame.

2. Skall-/regnjakke

Dersom det begynner å regne er det deilig å vite at du har en jakke som kan ta unna nedbøren som kommer. Om du velger en røff skalljakke med vanntett membran eller en enklere regnjakke er opp til deg. Se vårt utvalg til herre og dame.

3. Regntrekk eller vanntett pakksekker

Det er utrolig kjedelig å åpne sekken og finne ut at alt innholdet er vått. Vi anbefaler virkelig å bruke vanntette pakksekker, da det gir god oversikt i sekken og alt holder seg helt tørt. Alternativt kan man bruke et regntrekk som man trekker på utsiden av sekken.

4. Ekstra par ullsokker

Pakk alltid med deg ett ekstra par ullsokker. Du vet aldri når du får bruk for det 🙂

5. Skall-/regnbukse

Dersom det begynner å regne er det deilig å vite at du har nødvendige klær i sekken for å håndtere det 🙂 Se vårt utvalg til herre og dame.

6. Sitteunderlag

Når du har kommet frem til målet og ønsker å sette deg ned bør du ha et sitteunderlag. Kjøp et sitteunderlag som er godt å sitte på og som isolerer bra, slik at du holder deg varm.

7. Ulltøy

Når du skal ta en pause eller har blitt litt kald er det utrolig deilig å ta på seg ett tørt sett med ull. I den norske fjellheimen vil det også være behov for ulltøy hele året – også på sommeren! Vi har et enormt utvalg ulltøy. Se alt til herre og dame.

8. Kniv eller øks

Man får nesten alltid bruk for en kniv eller øks, så det er smart å ha i sekken eller i beltet

9. Kjelesett

Om du ikke skal spise frysetørret turmat kan det være lurt å ha med seg et lite kjelesett. Da kan du lage de herligste retter også ute i naturen.

10. Mat

Du bestemmer selv om du ønsker å ta med deg turmat eller lage lunsjen selv. Det finnes utrolig mye godt i frysetørret turmat og det er superenkelt å lage. Næringsrikt er det også 🙂

11. Brenner/kokesystem + gass

Om du ønsker et varmt måltid, så bør du pakke med deg ett kokesystem eller en annen type brenner. Husk å ta med gass!

12. Vannflaske

Vann er viktig. Her er det også smart å ha med seg en flaske som har stor åpning. Det gjør det enkelt å fylle opp flasken i bekker o.l. Et drikkesystem som du har i sekken er også veldig genialt.

13. Myggspray

Ikke la de irriterende, små myggene ødelegge turopplevelse. Kjøp en myggspray med høy deet som sørger for å holde myggen på avstand. Det finnes også en hel del andre, smarte myggbeskyttelser.

14. Fyrstikker

Dersom forholdene tillater det er det ingenting som slår bålkos på tur. Da trenger du fyrstikker, tennstål eller lignende.

15. Førstehjelpspakke

Du vet aldri når uhellet er ute, så en førstehjelpspakke er et “must” på enhver tur. Her kan det også være lurt å ta med seg gnagsårplaster og kanskje en ispose

16. Spisesett

Et spisesett er smart å ha i sekken. Wildo sine sett inneholder også foldbare kopper til varm drikke 🙂

17. Termos

Om det blir kjølig er det godt å få i seg noe varmt å drikke. Man kan også ha med seg kokt vann i termosen og bruke dette for å varme opp frysetørret turmat