Våre 5 beste 3-sesongs soveposer

Det finnes et stort utvalg soveposer og det kan være vanskelig å navigere seg i utvalget. Hvor varm trenger jeg? Skal jeg kjøpe dun eller fiber? Spørsmålene er mange. Her gir vi deg en liten innføring + 5 av våre beste soveposer til vår, sommer og høst.

Hva slags sovepose bør jeg velge?

Det er et veldig godt spørsmål og det er mange faktorer som spiller inn. Det aller viktigste er selvsagt å finne en sovepose som passer til ditt bruk. Skal du sove under åpen himmel eller i telt? Skal du sove ute på sommeren eller vinteren? Ditt valg av sovepose bør ta utgangspunkt i når på året du skal sove ute og hvor varm sovepose du egentlig trenger.

Dette bør du tenke gjennom når du skal kjøpe ny sovepose:

  • Hvor varm sovepose trenger du?
  • Ønsker du dun eller fiber?
  • Hvor lang og bred sovepose trenger du?
  • Hva er ditt budsjett?

ANBEFALT LESING:
Kjøpsguide: Slik velger du riktig sovepose
Her får du en grundig innføring i alt du trenger å vite for å velge rett sovepose.
Se hele vårt utvalg av soveposer her


Nedenfor har vi plukket ut 5 av våre beste soveposer som er ypperlige 3-sesongs soveposer, altså at de kan brukes på vår, sommer og høst. 4 av disse soveposene har dun, mens den siste har syntetisk fyllmateriale.Alle modellene som er plukket ut her er gode allround turbukser. De er ikke spesielt laget for hverken sommer eller vinter.

Pajac Core 550

Pajak Core 550 er skikkelig godbit av en sovepose og en litt ukjent pose for mange. Pajak er et polsk merke og er kjent for å ha laget verdens varmeste EN-testede sovepose. Den heter Radical 16H og vi har faktisk den på lager også 🙂

Fakta: Ingen lager mer varme pr gram enn Pajak

Core-serien består av flere modeller, og Core 550 (betyr at det er 550 gram med dun) er den mest anvendelige posen for 3-sesongsbruk med en T-limit og T-comfort på hhv -9°C og -3°C. Disse posene er veldig lette, utrolig pakkbare og veldig komfortable.

Vi digger Pajak Core 550 fordi:

  • Ekstremt lett (Kun 900g i str REG)
  • God skulderbredde (84cm)
  • Genial glidelåsplassering
  • Tar lite plass i sekken
  • Utrolig komfortable

Om du ønsker Rolls Royce innen soveposer bør du absolutt vurdere en Core 550.

Kjøp og les mer om Pajak Core 550 her

Warmpeace Viking 600

Tsjekkiske Warmpeace lager fantastiske soveposer og de har blitt superpopulære. Viking 600 er vår mest solgte sovepose og mest sannsynlig Norges mest populære sovepose med dun. Vi forstår godt hvorfor. Her får du utrolig mye dunpose for pengene.

Dersom du er på jakt etter “value for money” er Viking 600 er veldig godt valg!

Alle soveposene fra Warmpeace blir sydd i Tsjekkia og fylt med dun hos den kjente dunleverandøren Karl Sluka i Tyskland. Det er også litt kult at alle soveposer er signert av han/hun som har hatt siste kvalitetssjekk på posen.

Viking 600 kommer i et stort utvalg lengder og varianter. Den kommer også i en WIDE-versjon hvor du får 10cm ekstra skulderbredde. Så uansett om du er lav, høy, tynn eller kraftig så finner du en sovepose som vil passe for akkurat deg. Du kan også på mange av varianter velge hvilken side du ønsker glidelåsen på (f.eks LZ = Left Zip / Glidelås på venstre side).

Viking 600 har en T-limit på -9°C og en T-comfort på -3°C, men hele 63% av et utvalg Viking 600-kunder mener at disse posene er varmere eller mye varmere enn forventet!

Vi digger Warmpeace Viking 600 fordi:

  • Veldig mye dunpose for pengene
  • Mange lengder og bredder
  • Mulighet for sammenkobling av soveposer for ekstra hygge
  • God skulderbredde (80cm. 90cm i Wide)
  • Veldig komprimerbar


Kjøp og les mer om Viking 600 her

RAB Ascent 700

RAB er kjent for å være en dunspesialist og har blitt et populært merke innen dunjakker og ikke minst dunposer. RAB bruker impregnerte dun i sine soveposer, noe som gjør at dunene ikke “klapper sammen” dersom de blir våte. Soveposene fra Rab vil derfor holde bedre på varmen, selv om de blir fuktige.

Rab Ascent fungerer svært godt i hengkøye!

Ascent 700 kommer en egen herre- og damemodell. Herremodellen har en skulderbredde på 75cm, mens dameposen er 73cm bred. Damemodellen kommer kun i en lengde som passer til personer opp til 170cm, men herremodellen kommer i 2 lengder på hhv 185cm og 200cm.

Begge modeller har en “Rab Sleep Limit” på -12°C. RAB EN-tester ikke alle sine soveposer og har på disse modellene selv satt en temperaturgrense hvor en normal mann/kvinne bør ha det komfortabel.

Vi liker RAB Ascent 700 fordi:

  • Mye komfort og kvalitet for pengene
  • Passer godt dersom man sover under åpen himmel eller i hengekøye
  • Relativt bred skulderbredde
  • Kommer i en damespesifikk modell (mer dun ved føtter, hofte og bryst)


Kjøp og les mer om RAB Ascent 700 her

Falkeberg No.1 Blue Line

No1-serien fra Falkeberg består av 3 modeller. Blue Line, Red Line og Black Line. Blue Line er den tynneste av de og den som passer best for allround 3-sesongsbruk.

Dette er den eneste soveposen i oversikten som har syntetisk fyll, noe som gjør at prisen også blir veldig gunstig.

No. 1 Blue Line har en skulderbredde på hele 84cm og den samme, smarte glidelåsplasseringen som man finner på Pajak Core 550.

Dette er en fiberpose som er veldig pakkbar og den er også ganske lett for å være en fiberpose (1490g i Reg lengde). Fiberposer har også den fordelen av tåle mye fukt uten å miste varmeegenskapene sine.

No. 1 Blue Line er en genial sovepose for nybegynnere

Derfor digger vi No. 1 Blue Line:

  • Prisgunstig – Mye pose for pengene
  • Romslig (84cm skulderbredde)
  • Genial glidelåsplassering
  • Svært komprimerbar for å være fiberpose


Kjøp og les mer om Falkeberg No.1 Blue Line her

Falkeberg Peak 8000

Peak 8000 er en litt varmere sovepose enn de andre i oversikten. Denne dunposen har en T-Limit på -18°C og vil takle kjølige høst- og vårnetter uten problemer. Soveposen er proppfull med smarte detaljer, slik som 3D-form, stretch og ekstra varmekammer i fotenden. Her er det heller ikke spart på dunkvalitet. Gåsedun med 850+ fillpower er ganske rått.

Dette er en meget komfortabel sovepose på grunn av de innlagte stretchpanelene og den gode skulderbredden (80cm). Vi advarer mot at dette fort kan bli en favoritt i familien 🙂

Derfor digger vi Peak 8000

  • Fylt med gåsedun (Mye varme pr gram)
  • Varm (T-Limit -18°C, T-Comfort -11°C)
  • Utrolig stretchy og komfortabel


Kjøp og les mer om Falkeberg Peak 8000 her

Konklusjon

Vi håper denne oversikten har gjort det litt enklere for deg å finne din nye drømmepose. Uansett hvilke av disse du velger vil du få en god 3-sesongs sovepose som du kan ha veldig mye glede av.

God tur og sov godt (og varmt)!