• Gratis frakt over 1000,-
  • Superrask levering
  • Gratis bytte
  • 30 dager åpent kjøp
Sove ute
Mikroeventyr med barn i hverdagen

Barn elsker både små og store eventyr, men i en travel hverdag kan det være en utfordring å ta med barna på nye opplevelser ute. Vi i Hekta På Tur elsker mikroeventyr og tenker at i hverdagen kan man komme langt med slagordet «det enkleste er ofte det beste. Ikke legg lista for høyt, skal man få til et lite mikroeventyr en kveld bør det ikke være for komplisert, det bør være rimelig, og man kommer lang ved å gjøre klar ting på forhånd.

Under kan du lese om 6 små, spennende eventyr man kan få til med barn i hverdagen

1. Kveldsmaten ute

Hvorfor ikke ta kveldsmaten ute en dag? Ta med noen vedkubber ut i skogen eller sett dere rundt bålpanna i hagen hvis dere har det. Kveldsmaten vil smake ekstra godt når man gjør noe annerledes enn vanlig. Gjør klar toast på forhånd og stek i et toastjern på bålet. Stek vafler ute eller hva med å poppe popcorn? Stor stas for både store og små.
Les vår tips «Ta kveldsmaten ute»

2. Trugetur med hodelykt

Skiføret er dessverre ikke alltid optimalt, et godt alternativ til dette er truger. Da kan turen starte rett utenfor døra og det blir ekstra spennende og en ny opplevelse å se nærmarka på kvelden med hodelykt.

3. Skøytelek

Det er fantastisk moro å gå på skøyter. Bruk nærmeste skøytebane eller sjekk med kommunen hvordan isen er på vannene i marka nær deg. Ta med kakao og matpakke til pausen, men husk å lese rådene for isvett før dere legger ut på skøyteturer i marka.

4. Hva skal vi ha til middag?

Det evige spørsmålet vi stiller oss omtrent hver dag. Hva med å glemme middagen hjemme for en dag, ta med seg turmat, varmt vann på termos, sitteunderlag og dra til en fin plass rett etter skole, jobb og barnehage. Ikke bare slipper man oppvasken, man får en fin opplevelse sammen og kanskje også en fin solnedgang.

5. Skattejakt

Med litt forberedelser kan en skattejakt i hagen eller i nærmarka bli veldig gøy, og det kan også fint gjøres ute i mørket med hodelykt. Tegn et skattekart på forhånd og gjem skatten ute. Gi barna oppgaver eller hint underveis så veien til skatten blir ekstra morsom.

6. Natt i naturen

Hvis man har bedre tid og ønsker et litt større eventyr kan en natt i naturen være perfekt. Har man også mulighet til å starte litt senere på jobb, barnehage og skole en dag kan en natt ute en helt vanlig hverdag bli et fantastisk minne. Å sove i telt, under en tarp eller i hengekøye er noe helt eget. Spill kortspill i teltet før leggetid eller hva med høytlesning av bok rundt bålet?

Kos dere på tur og tagg oss gjerne med #friluftsbarn og #hektapåtur