Test av Baffin Control Max

Hans-Petter Frøhaug

Oppdrag: Test av Baffin Control Max

Bor: I Finnmark med kjæreste og 2 barn

Friluftsentiast som er utdannet arktisk natur guide og har en bachelor i arktisk friluftsliv. Jobber som guide, turprodusent og potet i Nord Ekspedisjon

FØRSTEINNTRYKK:

En solid vintersko som egner seg godt til de kaldeste dagene, både til korte og lange turer, til fots og alle andre fremkomstmidler.

BRUKSOMRÅDER:

Denne skoen kan brukes til det meste, så lenge det er kaldt nok ute! Skoene har blitt brukt på pulktur og i akebakken med mine to sønner på 2 og 4 år. Vi er heldig å ha tilgang på skog og natur rett ut døra. Selv med en del nysnø tråkka vi oss lett frem mellom trær, frosne myrer, åskammer og andre terrengformasjoner, uten noe problem. Det er alfa omega å ha gode sko med godt feste når man drar rundt på to gutter i en pulk. Skoen er veldig allsidig og kan bukes til aktiv friluftsliv og mer stillestående aktiviteter som isfiske og lignende.

FORDELER OG ULEMPER:

Wow! Supermyke og behagelige å ha på! Det merker man med det samme man putter foten ned i skoen og skal tråkke ned for første gang. I tillegg er Baffin Controll Max veldig varme og skal tåle en temperatur ned mot hele – 70 grader.

Denne skoen er veldig allsidig, både varm og god, og ikke minst supebehagelig og ikke alt for stor og tung til å gå med.

Skoen har løs innersko, som de fleste andre baffin vintersko, dette gjør tørking lettere og raskere.

Hvis man skal finne frem et lite minus med denne vinterskoen så er snøringen ikke helt optimal. Skoen har ikke snøstopper øverst og man får ikke strammet skoen supertight rundt foten. Nå skal det sies at en vintersko skal ikke sitte litte stramt på foten som en joggesko. Så denne lille detaljen trenger ikke å ha så mye å si.

KONKLUSJON OG OPPSUMMERING:

Varme:

+ Supervarme sko Med Control Max kan du stå timevis i ro uten å fryse

Gå-komfort:

+ Utrolig myk og behagelig sko.

- Snøringa kunne vært litt bedre

Stå-komfort:

+ Like god å stå i som å gå med. Myke og ikke minst varme

 

 

Grep/feste:

 

+Veldig godt grep på underlaget

 

 

En sko som anbefales på det sterkeste! Veldig allsidig, behagelig, varm og slitesterk sko. Kan brukes til så mye og skal man kun ha et par vintersko, så velg Baffin Controll Max!

 

Les mer og kjøp Baffin Control Max her