Test av Baffin Impact

Hans-Petter Frøhaug

Oppdrag: Test av Baffin Impact

Bor: I Finnmark med kjæreste og 2 barn

Friluftsentiast som er utdannet arktisk natur guide og har en bachelor i arktisk friluftsliv. Jobber som guide, turprodusent og potet i Nord Ekspedisjon.

FØRSTEINNTRYKK:

Dette var noen solide og kraftige sko! Kommer neppe til å ha kalde føtter i disse støvlene, selv på de kaldeste dagene langt inne på Finnmarksvidda!

BRUKSOMRÅDER:

Baffin Impact ble teste på hundekjøring med mine to små sønner, på Alta Folkehøyskole i desember. Jeg valgte å ikke kjøre bil med støvlene siden de er ganske store. Men de føles slettes ikke store og klomsete når man har de på foten! Selv om de kanskje egner seg mer til aktiviteter som hunde- og snøskuterkjøring enn langturer til fots, så var de overraskende behagelige å gå med. En ting er hvertfall sikkert, skoen er laget for å tåle ekstrem kulde! Ble nesten for varme på -10 grader C.

FORDELER OG ULEMPER:

Dette er en vinterstøvel for ekstreme forhold og er gradert til å tåle ned mot – 100 grader C. Med Baffin Impact fryser du ikke på beina! De har ganske tykk såle som isolerer fra kulden i bakken. Fordelaktig om du isfisker eller er isbjørnvakt på Svalbard.

Skoen er høy med snøring i toppen for å hindre snø i å komme inn. Støvelen har utagbar innersko og begge deler har hemper for opphenging, noe som gjør tørking enklere og raskere.

Den sitter behagelig på foten og går fint å gå med ute i terrenget. Godt grep mot underlaget, både snø og is. Er du i høy aktivitet kan skoen rett og slett bli for varm.

KONKLUSJON OG OPPSUMMERING:

Varme:

+ Skoen tåler ekstrem kulde. God isolasjon i både ståle og resten av skoa!

Gå-komfort:

+ Behagelige på foten

- Litt for tunge til å gå langturer til fots

Stå-komfort:

+ Behagelige sko som holder foten varm i ekstrem kulde

Grep/feste:

+ Godt feste mot alle typer underlag

Baffin Impact er en solid og ekstrem varm vinterstøvel. Egner seg utmerket til de som liker å være ute i mange mange timer under den kaldeste årstiden, og ikke liker å fryse. Impact er perfekt for deg som driver med hundekjøring, snøskuterkjøring, isfiske og til alle som generelt liker vinterfriluftsliv.

Les mer og kjøp Baffin Impact her