• Gratis frakt over 1000,-
  • Superrask levering
  • Gratis bytte
  • 30 dager åpent kjøp
Sove ute

Test av Baffin Vinterstøvler

Utvalget av vintersko på markedet er stort, og bruksområdene muligens enda større. En vintersko er ikke bare en vintersko. Vi trenger vintersko til å gå den siste km inn til hytta, til å hogge ved og ta oss en tur på utedoen. Kjører du hundespann eller snøskuter, går du på jakt eller isfisker, ja da trenger du vintersko tilpasset din aktivitet.

Det kanskje viktigste med en vintersko er at den skal være varm, men ikke for varm! De fleste som er mye på tur på vinteren, deriblant meg, vet at det er en synd å bli svett, spesielt hvis du skal på langtur. Fuktighet gjør at du fort blir kald og nedkjølt, selv om du i utgangspunktet har kledd deg godt. Er skoen stor nok, kan du regulere temperaturen med ullsokk(er). I tillegg er det viktig å ha plass til litt luft mellom fot og sko, da et luftlag gir varme. En trang sko vil være en kald sko!

En god sko er en sko som er behagelig på føttene, naturlig nok. Som sko som mennesker så er vi forskjellige, noen blir fort varme og noen blir fort kalde, noen har store føtter noen små, noen får fort gnagsår andre ikke. Vi er forskjellige og det er også føttene våre.

I tillegg til å være passe varm og behagelig på, må en vintersko håndtere underlaget vi går på i de kaldeste månedene, et underlag ofte preget av snø og is. Et godt grep på underlaget er viktig.

Jeg fikk i oppdrag å teste tre forskjellige vinterstøvler fra det canadiske merket Baffin, i tillegg til Camp Boots.

Her er resultatet: